Het zijn drukke dagen voor Warenhuis Coppens.
Het zijn drukke dagen voor Warenhuis Coppens.

Carnavalstrends van 2016: "Vrouwen gaan weer voor kort"

Carnaval 103 keer gelezen

VOLKEL | "Carnaval leeft nog meer dan vorig jaar!", vertelt John Coppens van Coppens Warenhuis enthousiast. "Ik heb meer verkocht, dat had ik niet verwacht, maar het is een goed teken." Maar wat zijn nou de kledingtrends tijdens carnaval 2016?

"De dames gaan dit jaar weer voor kort. Ook soldaten en indianen zijn populair." Dat herkent Anita Verwegen ook. Ze werkt op de inkoopafdeling van Coppens. Alle carnavalskleding koopt ze samen met Jan Coppens in.

"Jongens, maar ook veel meiden, kiezen voor legerkleuren en SWAT zwart-wit. Dat is denk ik gewoon gemakkelijk", vertelt ze. "Ook de lederhosen en de dirndl's zijn populair. Ik ga zelf ook in een dirndl naar de optocht", zegt Anita. "Maar glitter and glamour is ook erg in trek", zegt John. "Ook opvallend is dat complete mooie pakken weer veel verkocht worden."

Verder zijn er steeds meer stellen die een outfit kopen die matcht. De kinderen gaan vooral verkleed als brandweerman of andere beroepen. "Die willen meestal 'echt' iets zijn", aldus John. Ook dit jaar blijven de tuinbroeken en overalls populair. "Daarom heeft Coppens de collectie ook flink uitgebreid, zowel in de winkel als op de webshop is er op dat gebied veel verkocht", zegt Anita.

Zelf gaat de ondernemer ook flink feesten dit weekend. "Ik doe met mijn vriendengroep mee aan de optocht. Hoe we dan verkleed gaan, is nog geheim." Hoe hij de rest van de carnaval verkleed gaat? "Als het maar lekker zit!", lacht John.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant