Tycho Meulebeek met zijn bronzen plak.

Tycho Meulebeek wint brons op Senet Diving Cup

Sport 325 keer gelezen

UDEN | Tycho Meulebeek heeft brons gewonnen op de Senet Diving Cup.

Van 4 tot en met 7 februari vond in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion de Senet Diving Cup plaats. Het grootste Schoonspringtoernooi van Europa met 226 springers uit 19 landen verdeeld over verschillende categorieën.

Broer en zus Tycho en Manou Meulebeek uit Uden sprongen beiden mee met dit Internationale toernooi. Manou in de meisjes C-categorie en Tycho in de jongens B-categorie.

Tycho Meulebeek had zijn debuut in de B-categorie. Ook voor hem een zware taak om in deze categorie negen sprongen te maken uit vijf richtingen. De 2,5 salto achterover van de 3 meter plank leverde hem maar liefst 42 punten op. Op de 3 meter behaalde Tycho als eindresultaat een twaalfde plek met 289,80 punten. Op de 1 meter plank een elfde plek met een score van 282,55. Bij dit onderdeel werd zijn anderhalve salto binnenwaarts het hoogst beoordeeld. Op het onderdeel 3 meter synchroon behaalden Tycho en zijn synchroonpartner Bram een fantastische derde plek en mochten ze op het erepodium plaatsnemen. Na deze ceremonie volgde een kort interview in de persruimte van de Senet Diving Cup.

Voor Manou haar debuut tijdens deze wedstrijd. Manou is officieel nog een deelnemer van de D-categorie maar aangezien dit toernooi geen D-categorie kent werd er gesprongen in de C-categorie met de bijbehorende C-eisen. Dit betekende voor haar zeven sprongen vanuit vijf richtingen en dat was een pittige opgave. Manou behaalde op de 3 meter een 21e plek en op de 1 meter een 19e plek met respectievelijk 144.50 en 159.30 punten.