The Maraboos teden op tijdens de finale van de Open Errup bandwedstrijd.
The Maraboos teden op tijdens de finale van de Open Errup bandwedstrijd.

Finale Open Errup bandwedstrijd gehouden op zondag 14 februari

Kunst en cultuur 68 keer gelezen

ERP | BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit seizoen de negende editie van de Open Errup bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden twaalf bands om twee plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival. De finale is zondagmiddag 14 februari.

Het programma begint om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. De entree is gratis.

Er treden verschillende bands uit heel Nederland op. De Crazy Habits uit Dieren maken vette, dampende garage-rock met dreigende gitaarlijnen, stuwend als een kruipende slang en tearjearking als een desperate lonely star.

Finders Keepers uit Oss brengt met authentieke glamrock de sfeer uit de jaren '80 terug. De tijd van lange haren, leren broeken en lekker foute muziek.
The Maraboos uit Vorstenbosch is het cover-stadium ontgroeit. De band geeft een mix van britpop en emo-achtige ballads. Dit alles overgoten met intense gitaarklanken.

Plus Thirty One uit Berghem is van de rustige pop-rock met gevoel tot strakke scheurende gitaar riff's en van de dubbel basdrum tot slapwerk op de basgitaar.
There There uit Breda brengt een mix van Editors, Joy Division en Mecano. Veel gitaar en synthesizer. Van minimalistisch en dromerig naar meedogenloos hard.

Aanmelden
Beginnende bands kunnen zich nog aanmelden via breakout@jjc-erp.nl. Voor meer informatie kijk op de website www.jjc-erp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant