Jeroen Leenders. (Foto: Emy Elleboog)
Jeroen Leenders. (Foto: Emy Elleboog)

Vlaamse comedian Jeroen Leenders treedt op in Markant Uden

Kunst en cultuur 356 keer gelezen

UDEN | De Vlaamse Jeroen Leenders speelt op zaterdagavond 20 februari zijn voorstelling 'Pagliacci' in Markant Uden.

Jeroen Leenders is een echte stand-up comedian. En het enige wat Leenders meebrengt voor zijn nieuwe show 'Pagliacci' is een hoofd vol denkbeelden en verhalen. Soms absurdistisch, soms licht filosofisch, maar totaal niet zwaarmoedig. 'Dat ik compleet het mechanisme van global warming begrijp en toch nog bananen eet' is zo'n voorbeeld. Jeroen rept verder over de dood, de alledaagsheid van terreur, de overschatting van kennis en over dat meningen per definitie belachelijk zijn. Maar het is het moment zélf dat beslist wat er verteld wordt en hoe. Elke dag is het anders, het weer is anders, het publiek is anders, de zaal is anders, Jeroen is anders.
Jeroen Leenders won vijf jaar geleden het Leids Cabaretfestival en sindsdien woekert hij met succes in, over en door de Lage Landen. Intussen is hij toegetreden tot het Nederlandse comedygezelschap van de 'Comedytrain' en hij is tevens oprichter van het Belgische stand-up comedygezelschap 'The Line-Up'.
Zijn debuutprogramma 'Sorry, ik ben Jeroen Leenders' werd door pers en publiek zeer goed ontvangen. En sindsdien heeft hij dan ook een reputatie opgebouwd die hem vooruitsnelt. 'Die kerel is echt gek' is een veelgestelde diagnose. Zijn tweede voorstelling 'Geen idee' was dan ook een echte Jeroen Leenders-belevenis. Het had een begin en een eind, maar niet per sé in die volgorde.
De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 19 euro exclusief ticketkosten. Meer informatie op www.markantuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant