Kai Tholen (L) zet aan voor een worp (Foto's Peter Kuijpers)
+audio

Attacus heerst tegen New Stars: 81-53

Sport 140 keer gelezen

VEGHEL – Basketbalvereniging Attacus uit Veghel behaalde een ruime zege op het bezoekende New Stars uit Nieuwegein. Na de matige vertoning vorige week bij D.B.V. Rowic in Dordrecht werd er nu 'uit een ander vaatje getapt.' Halverwege bij een 46-16 score stond die stand al borg voor de latere zege. Dat het gashendel wat terug ging in de tweede helft was verklaarbaar. Uiteindelijk eindigde de partij in een acceptabele 81-53 zege.

De Veghelaren gingen als een raket van start en liepen weg naar een 17-0 score. Toen pas kon De Jong  de eerste twee punten door de Nieuwegeinse basket laten vallen. Coach Van 't Kruys had bij 11-0 al zijn eerste time out gebruikt. Helpen deed het niet en met 29-10 ging het eerste kwart in de Veghelse tassen. Een korte opleving bij aanvang van het tweede kwart van de bezoekers, maar Attacus nam over en was er geen houden meer aan voor New Stars. Met een paar fraaie driepunters van Michael Hamel en Kaj van Hoorn kwam de rust met een Buzzer beater van Van Hoorn die een fraaie 46-16 ruststand gaf.

Kaj van Hoorn breekt door de Nieuwegeinse linies (Foto: Peter Kuijpers)

Na rust liepen de zaken wat minder althans in het derde kwart. Gemakzucht aan Veghelse kant stak de kop op. Slordig bal verlies, wat een paar maal een coast tot coast gaf, bracht New Stars terug in de wedstrijd.Ze pakten in ieder geval wel het kwart met 12-17 wat overigens nog een riante  58-33 stand gaf. Coach Paul van Asseldonk sloeg aan het wisselen. De youngsters Juul Buijsen en Bart van der Horst kregen speelminuten. Met nog elf seconden op de klok stopte de tegenstander en sloeg aan het feliciteren. Een verdiende 81-53 zege waar niet aan te tornen viel.

Gesprek met Paul van Asseldonk na afloop het gewonnen duel met New Stars uitgezonden via SkyLine