Foto: Peter Noy.
Foto: Peter Noy.

Natuurwandeling Maashorst met het thema 'Lente in aantocht'

Algemeen 69 keer gelezen

NISTELRODE | Vogelwacht Uden houdt op zondag 13 maart een publiekswandeling in natuurpark de Maashorst met als thema 'Lente in aantocht'. De twee tot drie uur durende wandeling start 's morgens om negen uur vanaf het grote parkeerterrein van het Natuurcentrum de Maashorst aan de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode. Voor ouders met jonge kinderen of degenen die wat minder ver willen is een kortere route uitgezet. De deelname is gratis.

In kleinere groepen wordt tijdens de natuurwandeling een bezoek gebracht aan de Udense Heide of het begrazingsgebied. Deze unieke natuurgebieden vormen pareltjes binnen natuurpark de Maashorst. Misschien zit hier de zeldzame klapekster of wel een andere bijzondere vogelsoort. Dit en nog veel meer kan men tijdens de wandeling van dichtbij meemaken. Ervaren gidsen van de Vogelwacht wijzen de deelnemers op allerlei bijzonderheden in de natuur. Een verrekijker is hierbij een praktisch hulpmiddel. Laarzen of stevige schoenen zijn in dit seizoen aan te bevelen. Na afloop van de wandeling kan men een bezoek brengen aan het Natuurcentrum de Maashorst waar veel informatie over het natuurgebied 'de Maashorst' is te verkrijgen.

Medio maart wordt in een afgesloten gebied van tweehonderd hectare aan de rand van het begrazingsgebied een groep van twaalf wisenten losgelaten. Zij zullen de komende jaren, samen met Exmoor pony's en taurossen het landschap verder gaan vormgeven. De wisent is Europa's grootste hoefdier en kwam vroeger in grote delen van Europa in het wild voor. Voor meer informatie bel naar Jan-Willem Hermans, 0413-269804 of kijk op www.vogelwachtuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant