Foto: Joris-Jan Bos.
Foto: Joris-Jan Bos.

Michiel Borstlap en het Scapino Ballet treden op in Markant Uden

Kunst en cultuur 167 keer gelezen

UDEN | De voorstelling 'Pas de Deux' is een pure muziek- en danservaring. Het pianospel van Michiel Borstlap wordt gecombineerd met de choreografieën van Ed Wubbe die worden gedanst door de dansers van het jubilerende Scapino Ballet Rotterdam.

In het programma 'Twools' in 2014 combineerde Michiel Borstlap voor het eerst zijn "kristalheldere pianospel" (recensie New York Times) met de choreografie van Ed Wubbe en zijn Scapino Ballet. De samenwerking werd alom bejubeld.

In de serene wereld van één van de bekendste pianisten van Nederland, Michiel Borstlap, zoeken de dansers met gestileerde bewegingen voorzichtig hun weg. Al snel laten ze hun ware aard zien, intens en expressief. Hun witte kostuums en wit geschminkte gezichten dragen bij aan de mysterieuze sfeer waarin zij de uitdaging aangaan met de betoverende muziek van Borstlap. In het 70-jarig jubileum van Scapino roepen de dansers opnieuw herinneringen op aan de oorspronkelijke Scapino figuur met zijn witte gezicht. In Pas de Deux heeft hij zijn kinderlijke onschuld verloren en is hij volwassen geworden.

'Pas de Deux' is een avontuurlijke symbiose tussen dans en muziek op het scherpst van de snede.

'Pas de Deux' is op dinsdag 1 maart om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant in Uden. Tickets voor 'Pas de Deux' kosten € 27,50 (excl. ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant