Nazima in de keuken.
Nazima in de keuken.

"Uden bekendmaken met de Surinaamse keuken"

Algemeen 634 keer gelezen

UDEN | Genieten van een heerlijk Surinaams buffet. Het kan vanaf 4 maart elke vrijdagavond in MuzeRijk. Nazima Moeniralam bereidt dan een buffet met maar liefst vijftien verschillende gerechten.

Roti, kip masala, kouseband aardappel, nasi, het is slechts een greep uit de gerechten die Nazima op tafel zal zetten tijdens de vrijdagavonden in MuzeRijk. De van oorsprong Surinaamse leerde koken van haar moeder. Toen ze drie jaar was verhuisde ze naar Nederland. Ze woonde lange tijd in Rotterdam, maar verhuisde naar Uden omdat haar man hier al woonde. "In de stad heb je veel Surinaamse eethuisjes, maar hier in de regio niet. Ik wil Uden bekendmaken met de Surinaamse keuken", vertelt ze enthousiast. Nazima is een echte gastvrouw die ook nog eens erg goed kookt. "Mijn specialiteit? Ik krijg over alle gerechten wel complimenten, maar ik denk dat mensen mijn vleesgerechten het allerlekkerst vinden." Alle gerechten maakt ze zelf en daar gaat heel wat tijd in zitten. "Ik ben er wel twee dagen fulltime mee bezig, maar ik vind het heerlijk om te doen. Ik hoop dat er ook genoeg animo is, maar daar ga ik wel vanuit." Mensen die benieuwd zijn naar de kookkunsten van Nazima zijn van harte welkom op de vrijdagavonden in Muzerijk. Het buffet duurt van 18.00 tot 21.00 uur, langer blijven is mogelijk in overleg. In maart geldt een speciale introductieprijs van 12,50 euro per persoon, exclusief drankjes. Vanaf april geldt het normale tarief van 15 euro per persoon, exclusief drankjes. Reserveren kan uiterlijk de donderdag voorafgaande aan het buffet. Voor meer informatie over reserveren bel naar 06-10347263 (Nazima Moeniralam).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant