De cursus Start to Run begint in maart weer.
De cursus Start to Run begint in maart weer.

Start to Run begint in maart bij De Keien Atletiek in Uden

Sport 74 keer gelezen

UDEN | Mensen die willen beginnen met hardlopen, maar die de eerste stap moeilijk vinden, kunnen meedoen met Start to Run. Start to Run is dé succesvolle cursus voor startende de lopers. Vanaf zaterdag 5 maart organiseert De Keien Atletiek weer Start to Run-trainingen.

Samen, maar op het eigen niveau, gaan deelnemers met andere Start to Runners op zes zaterdagochtenden vanaf 9.30 uur hardlopen.

Ze trainen op de baan van De Keien Atletiek onder begeleiding van deskundige hardlooptrainers. Ook geven deskundigen voorafgaand aan de trainingen uitleg over onderwerpen als schoeisel, blessurepreventie en kleding.

Na elke training krijgen de deelnemers huiswerk mee, zodat ze hun conditie geleidelijk opbouwen. Na zes weken zijn ze in staat ongeveer drie kilometer aan één stuk hard te lopen. Dit wordt uitgetest op de zevende zaterdag tijdens de Ekoplaza testloop bij De Keien Atletiek.

Behalve een fit lichaam krijgen deelnemers ook een functioneel hardloopshirt en drie edities van het tijdschrift Runner's World.

Ze zijn dan voor vier maanden lid van de Atletiekunie zodat ze verzekerd zijn tijdens de trainingen en ze krijgen korting op producten van de Atletiekunie.

Start to Run is al jaren dé manier voor beginnende lopers om daadwerkelijk de eerste stap te zetten.

Inschrijven
Inschrijven kan via de website www.starttorun.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant