Stephan Hesemans, trainer van EVVC (Foto: Peter Kuijpers)
Stephan Hesemans, trainer van EVVC (Foto: Peter Kuijpers)

2H: Erp – Prinses Irene en EVVC Heeswijk zijn knetterende derby's

Voetbal 75 keer gelezen

Twee aantrekkelijke derby's op hetzelfde tijdstip helaas. Beiden zijn het bezoeken meer dan waard komende inhaalzondag. Venhorst kruist de degens met de Hoofdstedelingen van BVV. Punten zijn nodig in Venhorst om het klassenbehoud veilig te stellen. Belangrijke zondag ook voor periode-2. Stephan Hesemans, trainer van EVVC, legt het uit.

Door: Peter Kuijpers

Erp maakte deze week de gele schade op. De club mort wat na over de makkelijk gegeven kaarten van de jonge scheidsrechter Gijs Stevens zondag tijdens het duel met Heeswijk. Olger Smits enJustin Damen zullen er om die reden niet bij zijn. Trainer André Cornelissen kijkt al weer vooruit want zondag om 14.30 uur staat Prinses Irene aan de aftrap. Cornelissen: "Of we de klap te boven zijn dat weet ik zondag pas rond de klok van 16.15 uur. Maar we hebben dinsdag weer goed getraind net zoals de voorgaande weken. Daar ligt het niet aan. Het was jammer voor ons dat de eerste goal zondag al zo vroeg viel. Had achteraf veel invloed op rest van de wedstrijd. Maar ik kan mijn ploeg niets verwijten. Het is alleen zuur dat we op de juiste momenten geen doelpunten maken. Maar het blijkt wel weer dat iedereen in deze klasse aan elkaar gewaagd is! Ben je niet honderd procent of mis je de vorm, dan heb je een probleem. Zondag weer een mooie uitdaging. Denk tegen een goede ploeg met voetballend vermogen. Willen wij in de top vijf blijven dat weten mijn jongens wat er van hun verwacht wordt komende zondag." 



André Cornelissen, trainer van Erp, aan de rand van het veld (Foto: Peter Kuijpers)

Venhorst – BVV
In de uitwedstrijd werd het een zwaar vertekende 6-3 nederlaag, waar Venhorst het spel dicteerde. Trainer Hennie van Ooijen van BVV zal dat zijn spelers ongetwijfeld inpeperen voor de spelersbus richting Venhorst afreist. Trainer Willem van der Burgt van Venhorst relativeert: "Er zijn nog veel wedstrijden te spelen, maar er is na de winterstop wel een afscheiding ontstaan tussen de onderste vier ploegen en de brede middenmoot daarboven. Alleen met een overwinning kunnen we de aansluiting weer bewerkstelligen. BVV staat ondanks de zevende plek op dit moment niet ver verwijderd van de koplopers en heeft de beschikking over enkele zeer gevaarlijke aanvallers. De eerste wedstrijd was er een met twee gezichten die voor ons eindigde in een anticlimax. Deze wedstrijd hebben we enerzijds kunnen zien waartoe BVV in staat is als ze daar de gelegenheid voor krijgen. Anderzijds kunnen we dit met een gezonde dosis strijd en teamspirit compenseren. We hebben nog wat blessures overgehouden van afgelopen zondag en ook nog enkele jongens die op de weg terug zijn van een blessure. Het is dus nog even afwachten welke spelers het gaan halen."

EVVC – Heeswijk
Beiden blikken terug op een zondag die drie punten opleverde. EVVC klopte in Helmond Mierlo Hout met 0-3 en het bezoekende Heeswijk won met 2-0 van Erp. Stephan Hesemans, trainer van EVVC strooit met complimenten richting zijn komende tegenstander: "Heeswijk is een goed team en samen met Helvoirt en Volharding titelkandidaat in deze klasse. Ze hebben een sterke as met de meest scorende spits en een ervaren sterke keeper met de minste doelpunten tegen van deze klasse. Nog veel belangrijker: een hecht team dat goed kan voetballen, maar ook compact kan spelen om een overwinning over de streep te trekken."

Schorsingen
EVVC  won de laatste drie wedstrijden. De ontwikkelingen in Vinkel zijn prima en geven tevredenheid. Hesemans vervolgt: "Rooskleurig leek het er allemaal niet uit te zien met meerdere blessures aangevuld met schorsingen, nu drie wedstrijden verder weten we dat in ieder geval breder zijn dan we op voorhand dachten in deze klasse. Door onze samenwerking binnen de club en bereidheid van spelers zijn we tot deze prestatie kunnen komen wat een compliment is naar iedereen die hierbij betrokken is, want dit is echt geen vanzelfsprekendheid. Het is nu zaak om de goede lijn door te trekken en ook van de toppers uit deze klasse punten te blijven pakken. Dat we dit vertrouwen inmiddels hebben opgebouwd door ook goede resultaten te behalen tegen de toppers is duidelijk. "

Stroeve start
Periode twee loopt bijna af met nog diverse kanshebbers! "Dat klopt voor ons is het ook de laatste wedstrijd in de tweede periode, met nog veel kanshebbers. Heeswijk, Erp, Prinses Irene en wij. Waarbij alle kanshebbers elkaar zondag treffen. De laatste wedstrijden van de drie andere teams worden in deze periode op paaszaterdag gespeeld, de kans is groter dat deze periode dan beslist gaat worden. Met het voor ons meest gunstige scenario kan dat ook komende zondag. Het is voor de spelers een heerlijke wedstrijd om te spelen met ongetwijfeld veel publiek en een mooie sfeer. Na de stroeve start van het seizoen maken we sowieso een goede ontwikkeling door waarvan we benieuwd zijn waar deze kan eindigen." 

We spraken Peter Bussers die een prachtige site bijhoudt over de tweede klasse H. Peter dook in de kansen van ploegen op periode-2 waarvoor dank.

Wie zijn nu de daadwerkelijke kanshebbers? De huidige nummers vier en vijf kunnen we weg schrappen. Volharding heeft namelijk al een periode en Sparta'25 is uitgespeeld.

Laten we nu vervolgens gaan naar EVVC, de eerste kanshebber. Zoals vorige week beschreven is EVVC bezig aan een sterk seizoen terwijl het dit seizoen toch al geregeld wat spelers heeft moeten missen vanwege ofwel blessure ofwel schorsingen. EVVC is koploper en zou komende zondag haar goede seizoen al kunnen bekronen met een periodetitel. Wat is er voor nodig? EVVC zal zondag sowieso moeten winnen van Heeswijk en daarnaast moet Erp dan gelijk spelen tegen Prinses Irene. Is dit het geval dan zal EVVC winnaar zijn van de 2e periode. Bij elk ander resultaat zal de tweede periodewinaar komende zondag nog niet bekend zijn.

Dan de huidige nummer twee Heeswijk. Wanneer zowel EVVC-Heeswijk als Erp-Prinses Irene in een gelijkspel eindigen dan heeft Heeswijk de beste papieren voor de 2e periode. Heeswijk heeft namelijk van het viertal het beste doelsaldo. Heeswijk heeft een doelsaldo van +9, EVVC van +8, Erp van +6 en ook Prinses Irene van +6. Wanneer Heeswijk dan met Pasen weet te winnen van Volharding dan zal de periode hoogstwaarschijnlijk gaan naar datzelfde Heeswijk. Mocht Heeswijk komende zondag winnen en komt er ook een winnaar uit het duel tussen Erp en Prinses Irene dan zal het spannend blijven tot aan het eind. Wint Heeswijk van EVVC en speelt Erp gelijk tegen Prinses Irene dan is de kans dat Heeswijk genoeg heeft aan een gelijkspel tegen Volharding om de 2e periode in de wacht te slepen.

Dan Erp. Erp zal zelf moeten winnen van Prinses Irene want bij een gelijkspel of nederlaag lijkt de kans op de 2e periode ineens een stuk kleiner of is die helemaal weg. Wint EVVC namelijk van Heeswijk dan gaat de periode naar de ploeg uit Vinkel. Wint Heeswijk dan is het verschil tussen beiden ploegen weliswaar slechts twee of drie punten maar heeft Heeswijk een aanzienlijk beter doelsaldo. Erp zelf zal dus moeten winnen en moet dan hopen op een gelijkspel bij EVVC-Heeswijk. Wanneer dat het geval is dan heeft Erp het allemaal in eigen hand. Erp moet dan met Pasen waarschijnlijk nog winnen, afhankelijk van Heeswijk-Volharding, van SC Helmondia om zich periodekampioen te mogen noemen.

De laatste kanshebber op de 2e periode is Prinses Irene. Wil de ploeg uit Nistelrode een reële kans hebben dan moet het gaan winnen in Erp. Vervolgens mag EVVC niet winnen van Heeswijk, sterker nog het beste zou zijn dat de ploegen de punten zouden delen. In dat geval is Prinses Irene namelijk de ploeg die het allemaal in eigen hand heeft. Een overwinning in Den Bosch op BVV zou dan voldoende zijn voor de periode winst. Eindigen zowel Erp-Prinses Irene en EVVC-Heeswijk in een gelijkspel dan is de kans op periodewinst klein. Prinses Irene moet dan in Den Bosch winnen van BVV terwijl zowel Erp als Heeswijk niet verder mogen komen dan een gelijkspel tegen SC Helmondia en Volharding. Ook wanneer Prinses Irene wint van Erp en Heeswijk van EVVC dan zal men afhankelijk zijn van de uitslag van Heeswijk-Volharding. Eindigt deze dan in een gelijkspel en wint Prinses Irene van BVV dan zal de periode ook voor Prinses Irene zijn. Een heel verhaal maar kort samengevat zal Prinses Irene er dus gewoon voor moeten zorgen dat het twee keer wint en dan nog blijft het dus afwachten.

Periode-2 (negen wedstrijden)
1 EVVC 8-17 (19-11)
2 Heeswijk 7-14 (14-5)
3 Erp 7-14 (13-6)
4 Volharding (periode 1)
5 Sparta'25 9-14 (13-13)
6 Prinses Irene 7-13 (19-13)
7 Helvoirt 7-13  (16-12)

Inhaalprogramma tweede klasse H:
-Erp – Prinses Irene
-Venhorst – BVV
-EVVC – Heeswijk
-Helvoirt – Real Lunet
-ODC – Best Vooruit

Stand tweede klasse H:
 

1

Volharding

-

16

-

30

2

Helvoirt

-

16

-

28

3

Heeswijk

-

15

-

25

4

Erp

-

15

-

25

5

EVVC

-

16

-

25

6

Prinses Irene

-

15

-

24

7

BVV

-

15

-

23

8

ODC

-

16

-

23

9

Sparta'25

-

17

-

20

10

SC Helmondia

-

16

-

19

11

Mierlo Hout

-

17

-

16

12

Venhorst

-

15

-

14

13

Best Vooruit

-

16

-

13

14

Real Lunet

-

15

-

11

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant