Eigenaresse Karin Manders van Intense.
Eigenaresse Karin Manders van Intense.

Groeiende schoonheidssalon in Nistelrode verhuist naar nieuwe locatie

Zakelijk 1.313 keer gelezen

NISTELRODE | Schoonheidssalon Intense heeft een nieuw onderkomen. De Nistelrodese salon verhuisde van Laarhof naar een ruimere locatie aan de Kromstraat. Eigenaresse Karin Manders en haar drie medewerksters kunnen daar hun cliënten nog beter bedienen.

Wat in 2005 begon als een sterke ambitie, groeide in ruim 10 jaar tijd uit naar een onderneming van formaat. "Ik was 19 toen ik begon met mijn salon", vertelt Karin. "Ik had altijd al de drive om voor mezelf te beginnen. De zaken op mijn manier aanpakken, mijn visie op kwaliteit uitdragen. Na enkele jaren praktijk aan huis zijn mijn man en ik verhuisd en kreeg ik meer ruimte voor de salon, maar ik ben altijd door blijven zoeken naar een grotere locatie. We zijn nu gegroeid van 35 naar 190 vierkante meter. Hier kunnen we al onze plannen waarmaken."

De medewerkers van Intense zijn gespecialiseerd in huidverzorging en huidverbetering in de breedste zin van het woord. Van het werken aan huidaandoeningen tot het verwijderen van permanente make-up en tatoeages. Huidversteviging, ontharen, pigmentvlekken verwijderen, peelings, microdermabrasie, bindweefselmassage; de website (www.salonintense.nl) vermeldt talloze disciplines. Zelfs voor gezond gewicht verliezen of voor een ontspannende gezichts- of voetmassage kan men er terecht.
Centraal in iedere behandeling staat altijd een natuurlijke benadering. Intense werkt niet met zaken als fillers, botox of andere cosmetische middelen. "Wij proberen de huid zélf aan te zetten tot verbetering", motiveert Karin. "Vaak zijn er meer mogelijkheden dan je op het eerste gezicht zou denken. We maken altijd een huidanalyse, waarin we van alles meten: vetwaarde, pH-waarde, vochtgehalte; alles wat invloed heeft op de conditie van de huid. Daarna brengen we het eetpatroon in kaart. Dat alles resulteert in een huidprogramma, dat we in samenwerking met de cliënt opstellen."

Die natuurlijke benadering rust op drie pijlers: inside-out beauty (waarbij bijvoorbeeld gekeken wordt naar de levensstijl en het voedingspatroon van de cliënt), outside-in (welke middelen zijn er om iemand 'van buitenaf' mooier te maken?) en schoonheid van inzicht. Karin: "Die laatste pijler is heel belangrijk. Hoe zit je in je vel? Heb je last van stress of drukte? Hoe lekkerder je in je vel zit, des te beter wij de huid kunnen behandelen. Daarom stellen we ons huidprogramma ook altijd sámen met de cliënt op. We kunnen veel, maar niet alles." Om die reden werkt Intense ook nauw samen met een dermatoloog. Is een huidprobleem niet (helemaal) via de salon te behandelen, dan is een gerichte doorverwijzing zo geregeld.

Karin heeft, zo zegt ze zelf, het mooiste beroep dat er is. "Bij bijna geen enkel ander beroep ben je zo intens met cliënten bezig. Wij zien de huid als een spiegel van de binnenkant van het lichaam. Huidproblemen, veroudering, ziekte: ze vragen allemaal om een andere benadering. Dat betekent dat we ook op heel veel verschillende levels voldoening uit ons werk halen. Soms zijn ingrepen klein, soms groter. Bijvoorbeeld het behandelen van huidverslapping of het verwijderen van een tatoeage. Voldoening halen we echter uit iedere behandeling. Zelfs iemand die we van een likdoorntje afhelpen geeft ons energie. Het is heel mooi om zo iemand dansend de salon uit te zien gaan."

Intense is een persoonlijke, laagdrempelige en deskundige schoonheidssalon. Dat dat geen loze kreet is, bewees Karin vorig jaar, door de Beauty Award te winnen. Zij mag zich het hele jaar de beste schoonheidsspecialist van Zuid-Nederland (Brabant, Limburg, Zeeland) noemen. "Ik ben heel trots op dat succes, het is een heel mooie bevestiging van ons werk", aldus de winnares zelf. "In het juryrapport werden we onder andere geroemd vanwege onze toegankelijkheid. Er is hier geen drempel, iedereen kan binnenstappen. Dat dragen we ook uit. Schoonheidsbehandelingen zijn niet voorbehouden aan een bepaalde bevolkingsgroep of elite, we streven er altijd naar om voor ieder budget een passende behandeling te vinden."

Een van de jurymomenten van de Beauty Award was het bezoek van een mystery guest aan de salon. Karin: "Toen ze binnenkwam als nieuwe cliënt dacht ik al: dit zou wel eens een mystery guest kunnen zijn. Toch hebben we haar behandeld zoals we iedereen behandelen. Vlak voordat ze de salon verliet, maakte ze zich bekend. Later, na de verkiezing, vertelde ze dat ze erg onder de indruk was. Een duidelijke huidanalyse, een duidelijk beeld van de werkwijze en een goede behandeling. Dat is een prachtige bevestiging dat we ons werk op de goede manier doen."

Met de verhuizing naar de Kromstraat heeft Intense een 'winkelfunctie' gekregen: ook zonder afspraak kan men er binnenlopen. Voorlopig kan dat alleen op vrijdag en zaterdag; na Karins zwangerschapsverlof (medio mei) is Intense van maandag tot en met zaterdag zonder afspraak te bezoeken. Bovendien zijn er regelmatig mooie acties. Momenteel geeft Intense bijvoorbeeld bij iedere gezichtsbehandeling een gratis pedicurebehandeling weg en krijgen cliënten 50% korting op een behandeling met GelColer by OPI. Meer acties staan op www.salonintense.nl. Een afspraak maken kan via 06 – 10 43 34 89 of via de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant