archieffoto.
archieffoto.

Dertienjarig meisje aangevallen door agressieve herdershond

Algemeen 150 keer gelezen

NISTELRODE | Een dertienjarige scholiere is dinsdagmiddag toen ze uit school fietste aangevallen door een agressieve herdershond. Dat gebeurde in de buurt van een boerderij op de Menzel in Nistelrode.

"De hond achtervolgde haar en heeft haar in haar been gebeten. Daarna werkte de hond haar tegen de grond en greep haar in haar bil", vertelt de bezorgde vader van het slachtoffer. "Gelukkig hoorde de buurman haar schreeuw om hulp en hij heeft de hond weggejaagd."
Het is onduidelijk van wie de hond is. Op Facebook werd een oproepje geplaatst waar veel reacties op kwamen. "De hond heeft een spoor van vernieling achtergelaten in het dorp en heeft uiteindelijk een jongetje aangevallen bij de Beekgraafschool. Daar is de hond meegenomen door de dierenambulance en het schijnt dat de eigenaar hem inmiddels heeft opgehaald", aldus de vader. Hij heeft een melding gemaakt bij de politie. Met zijn dochter gaat het naar omstandigheden redelijk. "Ze is echt flink toegetakeld en heeft heel wat blauwe plekken. Gelukkig had ze dikke winterkleding aan, dat is haar redding geweest. Ik wil andere mensen waarschuwen voor deze hond."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant