Erik van Loon terug bij Blauw Geel.
Erik van Loon terug bij Blauw Geel.

'Helmond Sport waren vijf leerzame jaren'

Voetbal 148 keer gelezen

VEGHEL | Erik van Loon (24) keert weer terug bij Blauw Geel'38. De boomlange verdediger heeft dat de clubleiding van zijn club JVC Cuijk onlangs laten weten. Niet altijd een basisplek, maar wel heel veel speelminuten laat hij achter zich op De Groenendijkse Kampen. Enorm veel zin met zijn herintreden in de selectie van Blauw Geel'38.

Door Peter Kuijpers.

Als geboren Keldonkenaar begon het voetbal voor Erik van Loon op Sportpark De Koulberg in zijn geboortedorp Keldonk. Van Loon: "Ik ben in de d-jeugd naar Helmond Sport gegaan. Het waren vijf leerzame jaren. Na een jaartje Keldonk werd ik als a-speler gevraagd door Joost van den Biggelaar en Dennis Janssen voor Blauw Geel'38. Dat was een wat later bleek goede beslissing. We werden kampioen en in het tweede jaar wonnen we de beker. Spits Alexander Mols schoot ze uit alle standen binnen. Maar ook aan Alex Lemstra, Coen van Beljouw en Pieter Verbruggen heb ik goede herinneringen. Ze zijn inmiddels allemaal uitgewaaid en spelen elders (Alex Lemstra is inmiddels weer terug op het oude nest red.). Francois Gesthuizen haalde mij als trainer van Blauw Geel'38 naar het eerste. In zijn laatste jaar kwam ik minder aan spelen toe en verkaste naar het tweede team. Onder Erwin van Breugel brak ik echt helemaal door en bloeide ik weer op. In dat seizoen werd ik ook door JVC Cuijk gescout."

Niveauverschil
Bij zijn huidige club Topklasser JVC Cuijk is Van Loon toe aan zijn tweede trainer. "Ik ben begonnen met Erik Meijers en nu hebben we Arno Arts. Meijers is een passietrainer. Hij kon je oppoken en gek maken voor een duel. Op zware tactische besprekingen heb ik hem niet kunnen betrappen, maar hij kon je wel motiveren, leuke gast."
De huidige trainer Arts moet alle zeilen bijzetten om met JVC Cuijk hét grote ideaal: De tweede divisie zien te halen. Erik vervolgt: "Dat zal nog een flinke klus worden. Ik las dat stuk deze week op Kliksport over hem. Daar kwam hij er niet zo goed vanaf. We hebben dat met de groep besproken. Het was voor hem natuurlijk niet fijn als je dat leest, maar ook voor ons als groep niet. We zijn gewoon veel minder uit de winter gekomen. Veel wisselingen door blessures dat maakt het er ook niet beter op." Het niveauverschil is groot tussen de Topklasse en de Hoofdklasse en dat ervoer van Loon ook. "Dat is groot inderdaad. Ik had daar aanvankelijk ook wat moeite mee gehad om aan dat niveau te wennen. Mede daarom had ik om die reden niet altijd een basisplek, maar ik heb toch veel gespeeld, dat weer wel."

Gemert netjes afgebeld
Van Loon keert terug bij Blauw Geel'38 en ziet nog redelijk wat 'oude bekenden' bij het team. De Keldonkenaar vervolgt: "Bijna het hele team wat er nu staat heb ik mee gespeeld. Dus daar zal het niet aan liggen. Ik ben gebeld door Joost van den Biggelaar die me vroeg of ik interesse had om terug te komen. Daarna heb ik gesproken met de Blauw Geel-Top en die plannen stonden me wel aan. Bij Blauw Geel'38 kom ik weer thuis en ontmoet veel vrienden."
Gemert is ook danig opzoek naar defensieve versterking en polste van Loon. "Dat klopt en dat speelde even, maar ik heb ze netjes afgebeld later." Wat zijn de plannen bij de Keldonkse comeback kid voor komend seizoen een basisplek sowieso toch? "Haha.. ja dat zeker en dat gaat me lukken. Ik heb er zin in."
Zondag verloor JVC Cuijk met 2-0 bij UNA. Erik van Loon kreeg tot zijn verbittering geen speeltijd. "Nee, helaas niet. Het zal nu moeilijk worden voor JVC om te promoveren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant