Scheidsrechter Pieter Kox uit Maastricht stuurde drie man weg (Foto Peter Kuijpers)
Scheidsrechter Pieter Kox uit Maastricht stuurde drie man weg (Foto Peter Kuijpers)
+audio

Blauw Geel laat het afweten bij Spaubeek maar scheids speelt dubieuze rol

Voetbal 497 keer gelezen

SPAUBEEK - Blauw Geel'38 heeft voor een behoorlijke zeperd gezorgd door in het kader van de districtsbeker na strafschoppen bij derdeklasser Spaubeek te verliezen. Na negentig minuten stond het 2-2. Trainer Erwin van Breugel: "We speelden echt niet goed, laten we dat voorop stellen. Wat ik hier echter op het gebied van arbitrage (Pieter Kox uit Maastricht Red.) vanavond heb gezien was gewoon absurd."

Op donderdagavond om vijf uur met zijn allen in de bus naar Zuid Limburg is niet ideaal maar toch was dat geen excuus voor het zwakke Veghelse optreden. Van Breugel: "Was gewoon niet goed. We kregen meteen een honderd procent kans via Danny Verbakel welke hij tegen de knie van de doelman besloot. Daarna speelden we in een te laag tempo, legden er te weinig energie in." De gastheren kwamen dan ook voor maar een fraaie vrije trap van Danny Verbakel betekende weer 1-1.

Rood

Na de pauze werd het al niet veel beter, En Blauw Geel ergerde zich steeds meer aan de leiding. "De hele tijd floot hij tegen ons, het sloeg nergens op. Ik ben echt geen type die snel iets zegt maar een kwartier voor tijd vroeg ik of hij misschien eens normaal kon gaan doen. Toen moest ik meteen vertrekken, meer heb ik echt niet gezegd. Nou, toen ging daarna het circus pas echt los." Zes minuten voor tijd promoveerde Desley Schilders een vrije trap naar 1-2 dus de avond leek voor de Veghelaren met een sisser af te lopen. Het regende vervolgens echter absurde vrije trappen rond de zestien voor Spaubeek. Die gingen er allemaal niet in maar toch kwam de gelijkmaker nog. Keeper Jeffrey Vendrig ving een bal en wilde aan de loop maar werd geblokt waarna hij min of meer doorliep door de man. Niets aan de hand dus maar de scheidsrechter maakte er nu echt een potje van door een strafschop te geven en de keeper rood. Dat betekende 2-2. Vervolgens begon Blauw Geel beter aan de strafschoppenserie waarna Freek Langermans de beslissende kon binnenschieten als vijfde nemer maar miste. Daarna miste ook nog Murat Korkmaz en lag Blauw Geel eruit,. Heel zuur. Erwin van Breugel: "Je speelt echt slecht, daar moet van mij ook de nadruk op liggen. Je weet dat er over een paar weken echter niemand meer over praat als je met 1-2 wint, wat normaal was geweest en ook had gebeurd met een normale scheidsrechter. Bij de 1-2 maakten we bijvoorbeeld ook nog 1-3 toen Danny prima breed legde maar deze werd ook ineens afgevlagd door de Limburgse grensrechter. Tja. Het was niet normaal wat hier gebeurde vandaag, het rook enorm naar partijdigheid. Maar we moeten naar onszelf kijken, we hebben het niet goed gedaan en dat kunnen we alleen onszelf verwijten." (Willy Rooyakkers)

Fragment uit het gesprek met Erwin van Breugel op SkyLine. Het hele interview wordt uitgezonden op zaterdag 27 februari tussen 16.00- en 18.00 uur in de sportshow.


Beluister hier het fragment

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant