Het Haydn Trio.
Het Haydn Trio.

Haydn Trio verzorgt Muzisconcert in De Phoenix

Kunst en cultuur 309 keer gelezen

SCHAIJK | Het Haydn Trio verzorgt op zondag 6 maart het Muzisconcert in De Phoenix in Schaijk. De aanvang is om 12.00 uur. Kaarten kasten 13 euro inclusief consumptie. Kinderen tot 15 jaar en CJP-houders betalen 2,50 euro.

Het Haydn Trio bestaat uit drie gerenommeerde musici: fluitist Wouter van den Berg, cellist Wouter Mijnders en pianist Arie Broers. Fluitist Wout van den Berg studeerde fluit aan het Koninklijk Conservatorium bij Frans Vester. Als fluitist van het Hexagon Ensemble concentreert hij zich volledig op de kamermuziek. Cellist Wouter Mijnders studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium bij René van Ast en bij Dmitri Ferschtman aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij heeft aan talloze cd-opnamen meegewerkt. Arie Boers studeerde piano, orkestdirectie en muziektheorie. Zijn leermeesters waren Jan de Man en Gérard van Blerk (piano), Louis Stotijn (orkestdirectie) en Jan van Dijk en Bernard Renooij (muziektheorie).
De bijzondere combinatie van fluit, cello en piano vindt zijn oorsprong in de tweede helft van de achttiende eeuw. Naast het geliefde strijkkwartet en het bekende pianotrio, neemt ook het trio met fluit, piano en cello een belangrijke plaats in het kamermuziekrepertoire in. Grote componisten schreven voor deze bezetting en met verbluffend resultaat.
De uitdaging voor de leden van het ensemble is onder andere gelegen in de programmering. De bezetting biedt ruimschoots de mogelijkheid tot het combineren van werken van de 'bekende namen' met minder bekend repertoire. Meer informatie staat op www.muzis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant