Afbeelding

Area: "Minimale huurverhoging in 2016"

Algemeen 55 keer gelezen

UDEN | "De huurverhoging 2016 voor huurders Area is enkel inflatievolgend", dat meldt Area.

De huur wordt per 1 juli 2016 dus verhoogd met het inflatiepercentage, dat op 0,6% uitkomt. Voor 2016 ziet Area ook af van de inkomensafhankelijke huurverhoging.
Area gaat dit jaar onderzoeken hoe het staat met de financiële situatie van haar verschillende doelgroepen en hoe de nieuwe huursombenadering het beste kan worden ingevoerd. Dit besluit geldt voor 2016 en betekent niet dat het in volgende jaren ook zo zal zijn.

Vorig jaar werd door Aedes en de Woonbond een akkoord gesloten, dat inhoudt dat de totale huursom niet boven een inflatievolgende huurverhoging plus 1% uit mag komen. Dit is door de minister overgenomen. In het wetsvoorstel staat ook de mogelijkheid van inkomensafhankelijke huurverhoging.

Area wil dit jaar onderzoek doen naar de financiële situatie van de zogenaamde scheefwoners, voordat een volgende stap wordt genomen. De bewonersraad van Area is blij met het voorstel. Voorzitter Ruud Dame: "De onderhandelingen waren prettig en kort, omdat we het helemaal eens waren met het voorstel. Dat is de laatste jaren wel eens anders geweest".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant