Marthe van den Elzen probeert het met een uiterste krachtsinspanning (Foto's Peter Kuijpers)
Marthe van den Elzen probeert het met een uiterste krachtsinspanning (Foto's Peter Kuijpers)
+audio

Saturnusvrouwen plankgas langs VC Limac

Sport 532 keer gelezen

UDEN – Na de wanvertoning in Budel bij Ledub was een groepsgesprek noodzakelijk. Dat gebeurde afgelopen dinsdag. Wat komt het dan goed uit dat je mag spelen tegen den nummer laatst VC Linnen. De Limburgsen bleken een prima bruggenhoofd naar het herstel. Een vijfpunter gaf het krachtsverschil uitstekend weer en kon er weer gelachen worden in het team van coach Hubert van Hout.  Setstanden: 25-14, 25-13, 25-20 en 25-15.

Door: Peter Kuijpers



Udens blok

Het waren vooral de messcherpe servicebeurten van Saturnus. Niet alleen Lieke van Vliet, die dit fenomeen als geen ander beheerst, maar ook ploeggenoten Debby de Graaf, en onder anderen Marthe van den Elzen lieten zich in deze volleybal discipline gelden. Coach Van Hout: "Daar trainen we op. Vaak is dat juist de meerwaarde van ons team." De Limburgsen lieten zich vooral aan het begin van elke set zien, maar moesten dan toch tolgeld betalen als bij Saturnus de ruggen echt gekromd werden. Na een 25-13 in de eerste set gaf ook de tweede set, met snoeiharde servicebeurten van Lieke van Vliet rakelings over het net, weinig problemen.



Sifa Zutphen rust even uit.

Mentale opsteker
De meeste weerstand kwam in set nummer drie. Lang bleef Limac een voorsprong koesteren, maar bij 17-17 vonden de Udense het welletjes en schakelde een tandje bij. Marthe van den Elzen sloeg de set met een service  uit naar 25-20. De bonus moest worden gehaald, daar was iedereen op gebrand. Van Hout peperde het zijn vrouwen nog eens in. "Dit gaan we pakken dames, dit geven we niet meer weg" of woorden van die strekking als mentale opsteker. Van Hout bracht in de laatste set Anke van de Rijt en Hilde van de Wijst. Eerde al stapte Annelieke Dielis in. Met 25-15 was ook de laatste set en tevens de bonus een prooi voor de Udensen.


Bovenste vier plekken
Hubert van Hout was tevreden en wat zou je ook anders verwachten. Van Hout: "We hadden echt wat goed te maken na de slappe vertoning in Budel. We moeten naar die bovenste vier plekken. Dat moet mogelijk zijn met dit team. En vooral uit dingen laten zien die we thuis ook kunnen. Vaak zijn we uit een ander team dat moet niet kunnen."

Hubert van Hout en Sifa van Zutphen bij SkyLine 


Beluister hier het fragment


Beluister hier het fragment

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant