Manou Meulenbeek.
Manou Meulenbeek.

Schoonspringster Manou boekt succes bij kwalificatiewedstrijd N(J)K

Sport 300 keer gelezen

AMERSFOORT | De Udense schoonspringster Manou Meulenbeek heeft zaterdag een kwalificatiewedstrijd voor het N(J)K schoonspringen gesprongen in de categorieën C en D.

Manou kwam uit in de D categorie zowel op de 1 meter plank, de 3 meter plank en voor het eerst ook op het platform (5 meter).

De dag ging van start met de wedstrijd op het platform. Met een nog relatief eenvoudig programma behaalde Manou 112,60 punten uit 5 sprongen. Een stabiele wedstrijd waarbij de punten voornamelijk gepakt werden in de binnenwaartse hoekduik. In deze wedstrijd een tweede plaats.
Na het platform was de 3 meter plank aan de beurt. Ze opende de wedstrijd met een uitstekende voorwaartse hoekduik en sloot hem af met een binnenwaartse anderhalve salto. In totaal 6 sprongen, goed voor 142,90 punten. Het was een close finish, haar PSV Schoonspringen teammaatje Maud van Kempen behaalde 143,60. Deze twee dames zijn bijzonder aan elkaar gewaagd. Het was Maud die er met de eerste plek vandoor ging, en Manou behaalde opnieuw een tweede plek met slechts 0,70 punten verschil.
De laatste wedstrijd van deze dag was de 1 meter plank. Erg spannend omdat in dit programma 2 nieuwe sprongen met een hoge moeilijkheidsfactor zijn opgenomen. Voor het eerst in een ander zwembad moest de dubbele salto beoordeeld worden die nog maar recent is geleerd evenals de anderhalve salto binnenwaarts. Beide sprongen werden netjes uitgevoerd en leverden haar samen bijna 60 punten op. Met 153,50 punten kwam ze op een enorme voorsprong van de andere springsters in haar categorie en behaalde ze een eerste plek. Het N(J)K is over ruim drie maanden en er staat nog minimaal één kwalificatie op het programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant