EVVC Vinkel pakt periode 2 (Foto's Peter Kuijpers)

2H: Vinkel trotse periode kampioen na winst op Heeswijk

Voetbal 262 keer gelezen

Door Heeswijk met 3-1 te verslaan en het gelijke spel van Erp thuis tegen Prinses Irene ging periode-2 naar EVVC.  Erp en Prinses Irene kwamen niet tot scoren op Sportpark D'n Uil. Voor Venhorst zijn het zware tijden of beter gezegd wordt het knokken voor klassenbehoud voor de ploeg van trainer Willem van der Burgt.

Door Peter Kuijpers

Het was koud, zeg maar snerpend koud. De gure oostenwind stond schuin over het veld en vroegen velen zich waarschijnlijk af (waaronder deze scribent) wat doe ik hier in godsnaam. We hebben het over de wedstrijd Erp – Prinses Irene die geen minuut kon boeien ondanks de inzet van beide ploegen die we gezien de omstandigheden graag vergeven. Erp trainer André Cornelissen moest het doen zonder twee vaste krachten. Olger Smits en Justin Damen bleven geschorst in het zondagse pak. Cornelissen loste het op met Rens van der Steen en Dieuwe van de Heijden. Bob Verhagen ging naar de bank en om die reden kon Max de Jong spelen.

Erp - Prinses Irene (Foto's Peter Kuijpers)

De beste kans voor rust was nog voor de bezoekers. Tim van der Heijden schoot van dichtbij rakelings langs. De wedstrijd was fel maar ontsnapte nimmer aan de goed leiden scheidsrechter Stan Laarhoven uit Aarle-Rixtel. Die moest echter in de 10e minuut al geel trekken voor Teun de Vocht die Stef Heerkens hardhandig onderuit haalde. Trainer John Meijs moest Heerkens kort hierna wisselen wegens pijn aan zijn enkel. Voor hem kwam Robbert Rovers. Na rust werd het spel niet veel beter. De teams lieten zich mede door het veld en de wind verleiden tot lange halen. Dat gaf soms wat hachelijke situatie, maar de keepers Stef van Venrooy van Prinses Irene en Kevin van de Laar van Erp kwam maar zelden in de problemen. Het eindigde zoals het begon met 0-0.

Maandag morgen op SkyLine (07.00- en 09.00 uur) gesprekken met André Cornelissen van Erp en John Meijs van Prinses Irene

EVVC - Heeswijk
EVVC Vinkel pakte met veel verve periode-2. Het had wat hulp nodig van Erp dat niet mocht winnen van Prinses Irene. Bij het verlossende SMS berichtje uit Erp kon de bierkraan tot het stuitje open. Het team van trainer Stephan Hesemans won vanmiddag met 3-1 van Heeswijk. De Ballendonkers ervoeren de kracht van de ploeg uit Vinkel dat al voor de vierde maal achtereen won. Al in zevende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een intikker van Rob van Dijk. Halverwege de eerste helft kwam Heeswijk door een fraaie genomen vrije trap van Arjen Haast op 1-1. Pim van der Doelen prikte kort hierna de 2-1 binnen. En nadat Nicky van der Heijden nog voor rust de 3-1 binnen kopte zakte het moreel op De Zwaan. Niet bij de thuisclub waar het vooral achter het doel van Patrick Lunenburg steeds 'gezelliger' werd.

Wout Cuijpers haalde als één van de weinigen een voldoende tegen EVVC (Hans Heesakkers)

Venhorst – BVV 1-3
Er breken zware tijden aan voor voetbalclub Venhorst. Met de week wordt het duidelijker dat de Venhorsters de strijd aan moeten tegen het degradatiespook. De ploeg van trainer Willem van der Burgt staat nu op een voorlaatste rechtstreekse degradatie plek. Redelijkerwijs zijn er nog tien wedstrijden te spelen, maar dan moet het roer qua resultaten faliekant om. Vanmiddag tegen BVV ging Venhorst met 1-3 de bietenbrug op. Jaap Kanters opende nog hoopvol naar 1-0, maar nog voor rust was het Armand Selmani die voor de gastheren gelijk maakte. De speler met de mooiste naam uit de tweede klasse: Guillermo Le Couvreur was in de 60e en 61e minuut belangrijk voor de Bosschenaren met zijn treffers naar 1-2 en de eindstand 1-3.