Chefrino Eind was tweemaal trefzeker voor een winnend JVC Cuijk. (foto: Peter Kuijpers)

JVC Cuijk doorbreekt negatieve reeks met zege in Utrecht

Voetbal 133 keer gelezen

UTRECHT | Na vier competitienederlagen op een rij en een nederlaag in het KNVB Districtsbeker Toernooi tegen Chèvremont afgelopen donderdag, stapte JVC Cuijk in Utrecht bij Magreb'90 eindelijk en terecht als overwinnaar van het veld. Het veldspel haalde bij lange na het niveau niet van de uitwedstrijd tegen UNA vorige zondag, maar het slechte veld en de straffe wind stonden goed voetbal ook nauwelijks toe.

De emoties liepen na afloop in en rond de Cuijkse kleedkamer hoog op. Er vloeiden zelfs tranen, die aangaven dat de gebeurtenissen van de laatste weken de spelers, hun begeleiders en de technische staf van de club niet in de koude kleren zijn gaan zitten. De resultaten waren slecht, de trainer ontslagen, een speler weggestuurd en tot overmaat van ramp de bagger via de sociale media voor een deel van de eigen aanhang; hoe diep kan een inzinking zijn!
Toch is met deze overwinning de buit nog niet binnen. Er volgen nog negen finales, zegt trainer – coach Harry Verbruggen terecht. Hij vormt vanaf deze week samen met Dennis Straatman de technische staf van de Cuijkse Topklasser. De overwinning in Utrecht ging niet gemakkelijk. De omstandigheden waren zwaar en evenals JVC Cuijk was ook Magreb'90 uit op eerherstel. Ook de thuisclub keek terug op een zware periode met louter nederlagen.

Magertjes
De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. Beide ploegen kregen geen vat op het veld en op de bal en blonken uit door slechte passing en rommelig voetbal. Thuisclub Magreb'90 worstelde zich als eerste boven die moeilijkheden uit en was gevaarlijk vaak op de Cuijkse speelhelft waar het trainersduo Verbruggen / Straatman gekozen hadden voor een versterkte defensie en een ingezakt middenveld. Alleen de spitsen Chefrino Eind en Rik Renirie mochten zich met aanvallen bezighouden. Toch waren het twee opkomende spelers vanuit de achterhoede en het middenveld die de beste kansen kregen voor de gasten uit Brabant. Shannon Carmelia zag z'n inzet gekeerd door keeper Antoine Gounet nadat Ilias Zaimi de bal in goede scoringspositie volledig miste. Kort voor rust had de thuisclub meer succes, toen Robin Custers een scherp genomen hoekschop achter z'n eigen doelman Bart Tinus binnen kopte; 1-0.

Feller JVC
Meteen na rust kreeg Chefrino Eind de kans om JVC Cuijk weer terug in de wedstrijd te brengen; alleen voor keeper Gounet schoot hij echter de bal in de handen van de doelman. Duidelijk was dat de gasten uit Cuijk in de tweede helft veel dominanter en feller waren. In het strafschopgebied en in het doelgebied van Magreb'90 speelden zich hachelijke taferelen af, die uiteindelijk leidden tot een curieuze, maar verdiende gelijkmaker. Diverse keren schoten spelers van JVC Cuijk daarbij de bal in het Utrechtse doel, maar wie de doellijn beslissend heeft gepasseerd of bij welke inzet dat gebeurd is, was tot na afloop van de wedstrijd onduidelijk. Feit is dat de assistent – scheidsrechter op een bepaald moment vlagde en aangaf dat de bal over de doellijn was geweest. De vreugde om de gelijkmaker was er bij JVC Cuijk niet minder om. Chefrino Eind kreeg uiteindelijk het doelpunt op z'n naam. De winnende treffer viel pas in de 80e minuut nadat Rik Renirie en Frank Hol mooie kansen hadden laten liggen. Ook nu ging aan de Cuijkse treffer een scrimmage voor het doel van Magreb'90 vooraf. Uitblinker Jorrit Ritzen kopte een voorzet van Shannon Carmelia op de paal, maar nu was het zeker dat Chefrino Eind de bal met een snoekduik over de doellijn werkte; 1 – 2.
Een zwaar bevochten maar verdiende overwinning ging in de bus mee naar Cuijk samen met de drie punten.

Nog negen finales
Door deze overwinning en door de resultaten van de andere inhaalwedstrijden van deze zondag, houdt JVC Cuijk de aansluiting met de groep die de overstap naar de Tweede Divisie wil maken. Koploper Koninklijke HFC staat negen punten boven JVC Cuijk, dat met 31 punten nu negende op de ranglijst staat. Voeg daarbij de onzekere situatie rond een mogelijk faillissement van WKE en geconcludeerd moet worden dat JVC Cuijk de promotie nog in eigen hand heeft. Of zoals Verbruggen zegt: 'Nog negen finales te gaan!'