De winnaars van de Zeelandse Jeugdquiz.
De winnaars van de Zeelandse Jeugdquiz.
foto's

Ruim 130 deelnemers bij de eerste editie Zeelandse Jeugdquiz

Algemeen 230 keer gelezen

ZEELAND | De eerste Zeelandse Jeugdquiz was op zaterdag 27 februari. Het evenement werd georganiseerd door Stichting Jeugdbelangen Zeeland. Team Slimme Koppen was de grote winnaar bij groep 7 en 8 en Team Easy Win bij de jongeren tot 16 jaar

Ruim 130 deelnemers verdeeld over 15 teams met jongens en meiden uit groep 7 en 8 en 12 teams met jongeren van 12 tot 16 jaar streden om de felbegeerde titel 'slimste team van Zeeland'. In de Ambianz werd gestart met het beantwoorden van ruim 90 vragen over Zeeland toen en nu, dialect, muziek en wetenschap. Ook enkele rekenvragen en foto of muziek vragen hielden de deelnemers flink bezig. Naast deze categorie waren er extra punten te verdienen in de buiten vragen. Van elk team ging er een persoon naar het Heemhuis waar de vrijwilligers van de Heemkundekring Zeeland zorgden voor een aantal pittige opdrachten over ons oude geld, granen, stambomen en telefoonnummers.

De andere buitenopdracht werd verzorgd door Harmonie Zeelandia met een spectaculaire geheugentraining opdracht gemaakt rondom een aantal prachtige muziekinstrumenten. Bij d'n Brouwer werd darts gespeeld en in Sporthal De Hekel werd inschattingsvermogen, behendigheid en vouwtalent getest.

Vooraf en in afwachting van de prijsuitreiking werd er flink gedanst op de coole muziek van DJ Daan en DJ Jurre.
Aan het eind van de avond maaktten burgemeester Bakermans bekend welk team ervan door ging met de wisseltrofee, de grote eer en titel en super gave pretpark tickets voor het hele team.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant