RC Octopus zeer overtuigend naar overwinning

Sport 155 keer gelezen

UDEN | Na het tamme optreden van vorige week in Leiden, is coach Haynes er in geslaagd om de Udense ploeg één week later weer fel en gretig het veld in te sturen. RC Octopus weet mede door het proactief verdedigende werk het Nijmeegse NSRV Obelix volledig in bedwang te houden. Met een 33-3 overwinning voor eigen publiek kan RC Octopus vol vertrouwen toewerken naar de laatste twee wedstrijden van dit seizoen.

Toch zijn het de Nijmegenaren die de score in de vijfde minuut openen via een penaltykick. De snelle 0-3 achterstand lijkt Octopus echter niet te deren en de Udenaren beginnen langzaam de druk op te voeren. Met name de scrums worden door Octopus gecontroleerd waardoor Obelix niet meer van de eigen helft af weet te komen.

Octopus domineert
In de twintigste minuut krijgt Octopus dan eindelijk loon naar werken. Na opnieuw een ijzersterke scrum, is het Christopher Artiss die via een aanval over de blinde kant de try weet te drukken. Ook de conversie van Artiss treft doel en Octopus neemt met 7-3 de leiding van Obelix over.

Octopus laat de Nijmegenaren niet op adem komen en zet vol in op de aanval. Na een sterke Udense aanvalsserie moet door Obelix aan de noodrem worden getrokken. In plaats van voor de veilige penaltykick te kiezen, hervat Stef van der Pol snel het spel met de bal in de hand. Doordat de Nijmeegse defensie door deze actie wordt verrast, weet Lars Hanegraaf op kracht de trylijn te passeren.

Nog altijd blijft Octopus de Nijmegenaren onder druk zetten en laat hen niet meer uit het eigen 22-meter gebied komen. In de 33ste minuut probeert Obelix via een clearing kick aan de druk te ontsnappen. Angus Hoefs is echter zeer scherp, blokkeert het schot en weet met de vrijgekomen bal de try te pakken. Artiss vergroot de pijn voor Obelix door ook de conversie te benutten.

Vlak voor rust is het Christopher Artiss die na een prachtige, rechtstreeks van het trainingsveld gekomen, aanval de deur voor Obelix definitief in het slot gooit. Met een try en een conversie wordt de ruststand van 26-3 op de borden gezet.

Defensief oppermachtig
NSRV Obelix opent aanvallend de tweede helft. De defensie van RC Octopus staat echter als een huis en weet de aanvallen van de Nijmeegse ploeg van bondscoach Alex Chang af te slaan.

Met nog een half uur te spelen is het opnieuw RC Octopus dat de marge vergroot. Na een goed opgezette aanval over meerdere fases, wordt de Udense driekwartlijn mooi uitgespeeld en kan Lesley van Strien de vijfde try van de wedstrijd drukken. Christopher Artiss brengt vervolgens via de conversie de eindstand naar 33-3.

In de slotfase komt RC Octopus niet meer in de problemen. Mede door het proactieve verdedigende werk wordt Obelix vastgezet op eigen helft en kan het geen vuist meer maken tegen de Udense overheerser.