Joris Linssen. (Foto: Henry Krul)
Joris Linssen. (Foto: Henry Krul)

Joris Linssen brengt verslag uit van zijn muzikale pelgrimstocht

Kunst en cultuur 350 keer gelezen

UDEN | De voorstelling 'Stroom' is een meeslepende show vol aanstekelijke liedjes en intieme ontboezemingen, waarin meesterverteller Joris Linssen verslag doet van de muzikale voettocht van zijn band Caramba naar België. De rasmuzikanten van Caramba betoveren met ballades en maken een feest door middel van hun Nederlandstalige nummers met Mexicaanse peper. 'Stroom' is op zondag 6 maart te zien in Markant Uden.

Joris Linssen vertelt over de muzikale bedevaart van Caramba: "Voor onze theatervoorstelling Stroom wilden we samen een avontuur meemaken. Ik bedacht het concept van een muzikale pelgimstocht. We zijn gaan lopen tegen de stroom van de Maas in, met als opdracht te spelen voor eten, drinken en slaapplekken. Instrumenten mee, rugzak op en gaan! Onderweg traden we op voor bijzondere mensen en hoorden we indrukwekkende verhalen. We beleefden tal van avonturen. Die vormen de rode draad van onze voorstelling."
Joris kwam op het idee voor de show door een ontmoeting die hij had voor het programma Joris' Showroom. "Ik portretteerde een man die in de uiterwaarden van de Waal zwerft. Hij zwom in die grote rivier en vloog met een noodgang het beeld uit. Toen ik hem later vroeg of het niet levensgevaarlijk was, zei hij: "Als je met de stroom meegaat, sta je zelf stil. Alleen de kade vliegt voorbij." Die filosofische kijk zette me aan het denken."

'Stroom' is op zondag 6 maart om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant in Uden. Tickets voor 'Stroom' kosten € 22,00 (excl. ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant