De Dobband.
De Dobband.

Dobband laat in Jambon horen dat zij nog springlevend zijn

Kunst en cultuur 252 keer gelezen

UDEN | Jarenlang deed de Dobband hun fans misschien geloven niet meer te bestaan, maar niets is minder waar. Met een of twee optredens per jaar timmerde deze Udense band de laatste jaren niet echt aan de weg, maar de zestien leden van middelbare leeftijd repeteerden wekelijks fanatiek bij Sergeant Pepper om niet alleen het bestaande repertoire op peil te houden maar ook om nieuwe nummers aan de toch al behoorlijke speellijst toe te kunnen voegen. Zondag 13 maart treden ze vanaf 16.00 uur op in muziektempel Jambon in Uden.

Er is een soort jong elan in de band geslopen, want de plannen zijn er om de komende jaren weer om steeds vaker op te gaan treden. Op feestjes, in kroegen, waar dan ook, willen deze onverzettelijke oudere jongeren hun aanstekelijke muziek laten horen. Dit is een garantie voor een gezellige middag of avond met heerlijke nummers waarop volop gedanst of hardop meegezongen kan worden. Veel nummers vanaf de jaren 60 worden enthousiast en op een geheel eigen wijze gespeeld door het combo, aangevuld met de 8 blazers van de band. Muziek van de Rolling Stones, Blues Brothers, Elvis Presley en vele andere grootheden uit het verleden laten de 16 muzikanten de revue passeren. Het mooie is dat u mee kunt bepalen welke nummers de heren zondag 13 maart op hun playlist zetten. Op de eigen website www.dobband.nl kunt u uw top 15 invullen. Hierdoor hoort u in ieder geval uw favoriete nummers.
Het optreden in Jambon op 13 maart aan het Lieve Vrouwenplein in Uden is voor de Dobband een nieuwe start van hopelijk nog vele jaren muzikaal plezier voor zowel de leden van de band als hun fans.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant