Mark Bevers 'vliegt' boven iedereen uit (Foto's Peter Kuijpers)
+audio

Mark Bevers geeft Attacus vleugels

Sport 497 keer gelezen

VEGHEL - Met een 103 – 68 overwinning op de reserves van BV Hoofddorp blijven de Veghelaren in de race voor het kampioenschap. Volgende week volgt de uitreis naar Vlissingen en een week later komt de huidige koploper Locomotief naar Veghel. Ondanks het kwaliteitsverschil had het duel van zaterdagavond een grote amusementswaarde met een uitmuntende Mark Bevers als diamantje in de Attacus kroon.

Natuurlijk was het duel vooraf als winstpartij ingecalculeerd weet ook coach Paul van Asseldonk: "Dat klopt inderdaad, maar je wil toch goed spelen. Tot 14-14 ging het slecht en heb ik een time out aangevraagd. Dat doe je niet graag want wie de eerste time out aanvraagt, daar gaat het meestal slecht mee. Gelukkig keerde het tij en pakten we de wedstrijd. De tegenstander had zeker goed aanvalsspel, maar daar hadden we een antwoord op."

Bart van der Horst (16) met in zijn rug Ron Drijver

Fraaie staaltjes
Het eerste kwart startte wat stroef voor de torenhoge favoriet Attacus. Na 14-14 greep Van Asseldonk in en vroeg een time out. Het was de ommekeer in het kwart. Twee driepunters van Mark Bevers was de olie op de tandwielen van de tot dan toe stroef lopende Attacus machine. Met uiteindelijk 27-16 werd het kwart alsnog binnengehaald. Kwart nummer twee gaf fraaie staaltjes basketbal te zien in het Zwijsencollege met een 48-27 ruststand.

De Honderdste
Na rust liepen de zaken aanvankelijk wat stroever. Het leek wel of er bewust overtredingen werden vermeden. Prachtige scores van Kay van Hoorn en Bart van der Horst, maar ook het sleurwerk van Sjoerd Hoekema namen uiteindelijk bij de bezoekers elke illusie op succes weg. Bevers bleef groeien, strooide met outside scores en verdeelde het spel. Tot leedvermaak van zijn vrienden op de tribune kon de uitblinker slechts één van de drie vrije worpen benutten. Bevers kon er om lachen hij wist als geen ander dat zijn avond geslaagd was. Het mooist moment was voor Van der Horst. Met zijn 'in your face'  dunk kreeg hij het publiek op de banken in het Zwijsencollege. De honderdste was voor invaller Jochem Dominicus die in het laatste gedeelte van de wedstrijd speeltijd kreeg.

Sjors Hoekema gaat dunken

Kampioenschap
Mark Bevers liep met een goed gevoel van het veld. Hij is een praktijk Chiropractie begonnen in Uden en studeerde hiervoor in Engeland. Bevers: "Ja, dat klopt. Ben sinds twee jaar weer terug en het gaat steeds beter lopen. Vandaag ging het bijzonder lekker, maar dat mocht ook wel. Sinds een paar wedstrijden draait het goed. Iedereen kan zo instappen bij ons. Vandaag was ik het, al speelde Bart van de Horst ook lekker. We zijn lekker op weg en zie ons zeker gaan voor het kampioenschap of promotieplek."