Rc Octopus heeft verloren in Delft.

Offday van rugbyclub Octopus afgestraft in Delft

Sport 136 keer gelezen

DELFT | Hoe groot kan het contrast tussen twee wedstrijden zijn? Waar vorige week RC Octopus nog dominant en gecontroleerd rugby laat zien, zo kleurloos en slordig is het spel dat in Delft tegen SRC Thor wordt afgeleverd. Met een 60-15 overwinning laat SRC Thor de Udenaren goed merken dat het elke fout genadeloos afstraft.

Thor opent de wedstrijd agressief en weet binnen drie minuten de eerste try op het scorebord te zetten. Octopus lijkt hierdoor te zijn overrompelt en weet zich niet goed te herpakken. In plaats van rust te creëren in het spel, proberen de Udenaren te geforceerd terug te komen in de wedstrijd. Het gevolg is dat het overzicht verloren gaat en Octopus slordig wordt in balbezit. Thor maakt hier maximaal gebruik van en loopt binnen 25 minuten uit naar een comfortabele 24-0 voorsprong.

In het laatste kwartier van de eerste helft slaat Octopus eindelijk terug. Na een snel genomen penalty weet Tim van Hoorn zich een baan door de Delftse defensie te worstelen om zo de eerste Udense try te drukken.

Vlak voor de rust wordt de marge verder verkleind wanneer Stef van der Pol met een lange pass Sietse Postmus weet te vinden. Dat loosehead prop Postmus op snelheid moeilijk te stoppen is, ondervindt ook Thor. Met de ruststand van 24-10 lijkt er toch weer wat mogelijk te zijn in Delft.

Afstraffing
Ondanks dat Octopus de weg naar de trylijn weer heeft gevonden, tekent zich in de tweede helft hetzelfde beeld af als in de eerste. Octopus blijft fouten maken en Thor straft deze keer op keer af. In de vijftigste minuut vecht Bram Onno Hanegraaf zich nog wel over de Delftse trylijn heen, maar ook hij weet de genadeloze afstraffing van Thor niet te voorkomen.

Het oordeel van coach Cripps over de 60-15 nederlaag is dan ook net zo kort als hard: We zijn te slap het duel in gegaan en hebben niet hard genoeg voor elkaar gevochten.

Laatste competitiewedstrijd
Zondag 13 maart krijgt RC Octopus de kans om zich voor eigen publiek te revancheren. In de laatste competitiewedstrijd krijgt het de Bredase Rugby Club op bezoek in Uden, de kick off is om14:30 uur aan de Aalstweg.