Manou Meulebeek.
Manou Meulebeek.

Schoonspringster Manou Meulebeek (10) wordt eerste

Sport 201 keer gelezen

UDEN | Het derde zeskamp was zaterdag 12 maart in het Pieter van den Hoogenband zwembad. De Udense schoonspringster Manou Meulebeek pakte de eerste plek.

Met een eerste plek behaalde ze voor de club de maximaal te halen 10 punten in haar categorie. In totaal sprongen de PSV schoonspringers 44 punten bij elkaar. PSV Schoonspringen behaalde in het dagklassement een tweede plek en steeg hiermee eveneens een tweede plek in het voorlopige zeskamp klassement.
Vanwege het eerder behalen van haar D1 diploma (minimaal 135 punten bij 6 sprongen) mocht Manou nog slechts één keer in haar eigen leeftijdscategorie meespringen. Een laatste wedstrijd in haar eigen thuisbad is een mooie afsluiter vond ze. "Toen de vereniging vroeg of ik deze wedstrijd in mijn thuisbad wilde afsluiten deed ik dat met veel plezier. Het is belangrijk dat ik zoveel mogelijk punten voor de club binnenhaal zodat we op de ranglijst weer gaan stijgen. Natuurlijk doe ik dat niet alleen, samen met 12 andere kinderen van onze vereniging doen we mee aan deze wedstrijd. Alleen de beste 5 springers in iedere categorie krijgen punten en 10 kinderen per vereniging mogen voor de punten springen. Er zijn 2 kinderen van onze vereniging die dus deze keer meedoen "buiten mededingen" om ervaring op te doen." Maar Manou sprong voor de punten en dat deed ze uitstekend. "1 Meter is mijn favoriete onderdeel, ik vind het leuk om hoog te springen en moeilijke sprongen te maken", aldus de tienjarige Manou. Ze vind het wel jammer dat ze nu niet meer in haar eigen leeftijdscategorie mag springen. De regels zijn dat je na het behalen van je diploma nog twee keer in je eigen categorie mag meespringen. "Vanaf volgende wedstrijd moet ik meedoen in de All In categorie en daar springen de allerbeste van Nederland die hun B, C of D diploma hebben gehaald. Dat zal dus moeilijk worden".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant