Richard Groenendijk. (Foto: Dik Nicolai)
Richard Groenendijk. (Foto: Dik Nicolai)

Richard Groenendijk is vilein en oprecht op 24 maart in Markant

Kunst en cultuur 166 keer gelezen

UDEN | Wie Richard Groenendijk alleen kent van zijn vileine humor op TV komt bedrogen uit in zijn nieuwste voorstelling 'Met de mantel der liefde'. Want hij heeft ook een serieuze kant, al geeft hij direct toe dat hij die op TV weinig liet zien. In deze show komen liefhebbers van beide kanten ruimschoots aan bod. Groenendijk zet weer een stap als rasentertainer, met opnieuw ruimte voor vileine, steengoede grappen, perfect in balans.

Met zijn vorige solovoorstelling 'Alle Dagen' won Richard Groenendijk de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het seizoen. Sindsdien kwam de carrière van deze duizendpoot in een stroomversnelling. Hij maakte niet alleen een eigen CD, maar werd ook een graag geziene gast in diverse radio- en televisieprogramma's. In het voorjaar van 2015 kwamen de Rotterdamse karakters, die al twintig jaar zijn voorstellingen kleuren, samen in de persoon van Jopie Parlevliet. Een rol die hij niet alleen zelf creëerde, maar ook vertolkte in zijn eigen televisieprogramma De Jopie Parlevliet Show op RTL 4. Maar theater blijft waar het hart van Richard Groenendijk ligt. En zijn nieuwste voorstelling 'Met de Mantel der Liefde' werd dan ook lovend ontvangen door pers en publiek. "Richard Groenendijk kwam, zag en overwon", schreef de Telegraaf over deze personalityshow. "Groenendijk is vilein en oprecht" zegt het NRC.
'Met de mantel der liefde' is op donderdag 24 maart om 20.15 uur te zien in de theaterzaal van Markant in Uden. Tickets voor kosten € 25,00 (excl. ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant