Logo kliknieuws.nl/uden

het Kantelhuis wil een lokale munt introduceren in Uden

  •   68 keer gelezen

UDEN | Het Kantelhuis wil een lokale munt introduceren in Uden.

"Op vele plekken in Nederland zie je ineens lokaal geld opduiken of heeft men het initiatief genomen om lokaal geld te introduceren. Zo heeft men in Gemert de Eier. Een lokale munt met dezelfde waarde als de euro. Deze lokale munt wordt alleen geaccepteerd door de lokale ondernemers en juist niet door de grote winkelketens en de supermarkten", aldus Ad Hartman van het Kantelhuis.

Volgens hem heeft een lokale munt veel voordelen. "Het versterkt de lokale economie. Daarnaast versterkt het het bewustzijn voor de mogelijkheid van lokale handel. Maar ook versterkt het de gemeenschapszin, zorgt het voor een beter imago van de gemeente, stimuleert het lokale ondernemers tot investeren en tot slot draagt het ook nog bij aan een lagere CO2-uitstoot", aldus Hartman.

"Maar Lokaal geld heb je niet zomaar ingevoerd", weet Hartman. De werkgroep is daarom op zoek naar vrijwilligers. "Iemand met financiële kennis, iemand met een uitgebreid netwerk onder ondernemers, iemand die veel inwoners kent, iemand die zich bezig kan houden met het ontwerp van een bankbiljet en iemand die contacten onderhoudt met media, pers en andere regio's die met lokaal geld bezig zijn", aldus Hartman. Voor meer info: info@kantelhuis.nl.

Meer berichten