GEGE Attacus klopt koploper Lokomotief en klimt naar plaats één

Sport 303 keer gelezen

VEGHEL – Een volle tribune in de sportzaal van het Zwijsencollege. Zoals de wens van het team en coach Paul van Asseldonk: veel lawaai, vooral dat. Helpen deed het zeker de Veghelaren wonnen het titanenduel met 70-64 en mogen zich koploper noemen.

Het eerste kwart wordt met 16-16 afgesloten ondanks de driepunters van Kaj van Hoorn en Mark Bevers. De ruststand in de Zwijsenhal 29-31 in het voordeel van de bezoekers uit Rijswijk. Twee gelijkwaardige ploegen waar moet blijken wie de clichématige langste adem zal hebben. Het derde kwart begint dramatisch voor de Veghelaren. Lokomotief lijkt eindelijk op stoom te komen daar waar de Veghelse score blijft haperen.Een time out helpt niet meteen en de Rijswijkers lopen uit naar 29-42, maar langzaam krabbelt Attacus op en komt terug naar 46-44.

Met vechtlust wordt er aan het vierde kwart begonnen. Michiel Hamel begint de opmars met een mooie driepunter met bonus. Lokomotief komt nog eenmaal langszij maar dan begint het te draaien bij GEGE Attacus. De ene score na de andere valt. Na 8 minuten staat het 66-54. Zou het dan toch nog gaan lukken de 15 punten in te halen om het onderling resultaat in het voordeel van Attacus te beslechten? Lokomotief gaat heftig in verzet. Dit gaat ten koste van Sjors Hoekema die na een blok happend naar adem op de grond blijft liggen. Paul geeft snel aan zijn mannen door de winst veilig te stellen. De eindstand 70-64. Attacus heeft nu een goede positie om de Final Four van de Eerste Divisie te halen. Maar er moeten nog 4 wedstrijden gespeeld worden. Het is Heren 1 wel duidelijk dat ze dat niet zonder hun enthousiaste publiek willen doen en hebben een bus geregeld voor de komende uitwedstrijd. Op vrijdag 1 april spelen zij in Tilburg de wedstrijd