Dennis van Breugel.
Dennis van Breugel.

FCC Wheels Top Competitie BMX

Sport 117 keer gelezen

ERP | Fietscrossclub FCC Wheels Erp organiseert op eerste Paasdag 27 maart de eerste wedstrijd in de Nationale Top Competitie BMX onder auspiciën van de K.N.W.U.

Dit Paasweekend staan er een groot aantal BMX'ers aan het starthek in Erp. Gestreden wordt om de dagprijzen en de punten voor de nationale ranking die na vijf wedstrijden in de Top Competitie opgemaakt wordt. Daarnaast zijn er kwalificatiepunten te behalen voor het Nederlands, Europees en het wereldkampioenschap. Naar verwachting zullen, verdeeld over de diverse leeftijdsklassen, meer dan 600 Nederlandse rijders hun opwachting maken. Deze wedstrijd in de TOP Competitie is een C1 wedstrijd, hetgeen betekent dat ook rijders uit andere Europese landen in Erp kwalificatiepunten kunnen halen. Zeker is dat FCC Wheels rijders uit België, Duitsland, Zwitserland, Denemarken en enkele Letten mag verwelkomen waardoor deze wedstrijd een internationaal karakter krijgt.
Op zaterdagmiddag starten de trainingen, met in de pauzes een No Chain-wedstrijd en een loopfietsenwedstrijd voor kinderen. De eerste manche in de loopfietswedstrijd gaat om 15.00 van start. (inschrijven vanaf 13.00 uur) Bij de No Chain-wedstrijd worden fietsen gebruikt zonder ketting. De rijders moeten dus de hele baan afleggen enkel op hun techniek. De finale No Chain-wedstrijd vindt plaats om 20.00 uur. (zie informatie fccwheels.nl).
Op zondag starten de jeugdklassen om 11.00 uur, ( 6 tot en met 14 jaar) voor de eerste van de drie kwalificatie manches. Direct gevolgd door de nieuwelingen, junioren en elite. De grote finale worden aan het eind van de middag verreden waarna de prijsuitreiking plaatsvindt.
Voor het publiek is de baan geopend vanaf 10.00 uur. De entree bedraagt € 6.00 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant