Afbeelding

Inbreker loopt na tien jaar tegen de lamp door wildplassen

112 76 keer gelezen

UDEN | Zo'n tien jaar na dato werd dinsdagavond een 48-jarige wildplasser in Amsterdam aangehouden voor een aantal vermoedelijk door hem gepleegde misdrijven in de omgeving Uden. DNA-sporen hebben hem verraden. Dat meldt de politie. 

De man, van wie geen adres bekend was, werd als vermoedelijk dader geïdentificeerd van een auto-inbraak in Uden in juli 2005 en inbraken bij een bedrijf in Volkel en woningen in Zeeland en Erp in juli 2006. Bij het technische onderzoek dat de politie na deze misdrijven deed, werd onder andere bloed gevonden dat van deze man bleek te zijn. Hij stond vervolgens jarenlang gesignaleerd als verdachte.

Wildplasser
De man liep uiteindelijk pas dinsdagavond bij toeval tegen de lamp in Amsterdam. Hij werd door gemeentelijke opsporingsambtenaren aangesproken omdat hij aan het wildplassen was. Bij controle van zijn persoonsgegevens bleek hij gezocht te worden, waarna de politie werd gealarmeerd. Ondertussen is hij overgebracht naar een Brabants politiebureau en zal hij worden gehoord over zijn vermoedelijke aandeel bij de misdrijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant