De Oranje leeuw in de race voor het EK voetbal in Duitsland

Sport 88 keer gelezen

UDEN | In een, tot de laatste seconde spannende wedstrijd, wist het Nederlands Elftal Onder 19 de winst te pakken in het duel met Oekraïne. In Groesbeek bij De Treffers begon het team van coach Aron Winter sterk en in de eerste twintig minuten werd twee keer gescoord, 2-0. Dat leek een mooie avond te worden voor Oranje Onder 19 en de supporters. Maar Oekraïne knokte zich terug en wist tussen de 33 en 38ste minuut twee keer te scoren. De ruststand 2-2. Geen gelopen race dus.

Na rust bleef de druk hoog van de Oekraïners en had Oranje moeite om de wedstrijd naar de hand te zetten. Na een overtreding binnen de 16 meter aan zijde van Oekraïne, werd, op aangeven van de grensrechter, door de scheidsrechter een penalty gegeven, 3-2.

Na nog een aantal kansen voor beide ploegen en een wedstrijd waarin de druk hoog bleef kwamen de laatste minuten in zicht. Met 3 minuten extra tijd op de klok bleef het spannend en met 2 voortreffelijke reddingen aan zijde van Oranje Onder 19 in de laatste seconden, bleef de winst voor  Oranje. De Nederlandse doelpunten werden gemaakt door Sam Lammers (PSV), Donny van de Beek (Ajax) en de winnende vanaf de stip door Abdelhak Nouri (Ajax).

Bij UDI'19 speelde Polen tegen Noord Ierland in de kwalificatie voor het EK Onder 19. Een fysieke wedstrijd met een aantal gele kaarten voor beide ploegen werd gevolgd door zo'n tweehonderd toeschouwers, waaronder een aantal Poolse supporters die met Poolse vlag naar Uden waren gekomen om hun team aan te moedigen. Met resultaat, want Polen wist deze eerste wedstrijd te winnen met 2-1 en daarmee een voorsprong te nemen naar de overwinning en kwalificatie voor het EK dat in Duitsland wordt gehouden. Alleen de winnaar van de groep plaatst zich.

Dus wordt de volgende wedstrijd voor alle teams een bepalende, winst is noodzakelijk om in de race te blijven.

Vooralsnog blijft Nederland in de race en met de wedstrijd op zaterdag 26 maart tegen Noord Ierland in het verschiet, een mooie gelegenheid om massaal naar Sportpark Parkzicht van UDI'19 te komen en Oranje Onder 19 aan te moedigen. De wedstrijd start om 16:00 uur.

Bij de Treffers in Groesbeek spelen Oekraïne en Polen tegen elkaar om 13:00 uur.