Maartje Krekelaar (L) tijdens  Den Bosch tegen Hurley  (Foto: Peter Kuijpers)
Maartje Krekelaar (L) tijdens Den Bosch tegen Hurley (Foto: Peter Kuijpers) Maartje Krekelaar (L) tijdens Den Bosch tegen Hurley (Foto: Peter Kuijpers)
+audio

Maartje Krekelaar en Joosje Burg: spelvreugde als brandstof

Sport 529 keer gelezen

's-HERTOGENBOSCH – International en Jeugd International Maartje Krekelaar uit Uden en Joosje Burg uit Veghel spelen beiden in de Hockey Hoofdklasse vrouwen in Den Bosch. Zaterdagmiddag was er voor Den Bosch de competitiewedstrijd  tegen middenmoter Hurley uit Amsterdam.

Door: Peter Kuijpers



Joosje Burg (r) in volle concentratie

De uitwedstrijd in Amsterdam werd al met 0-6 gewonnen, dus de torenhoge favorietenrol die Den Bosch vooraf kreeg opgespeld was te billeken. Al na zes minuten was het raak nadat Krekelaar geheel vrijstaande haar team op voorsprong mocht tikken. Den Bosch bleef de regie houden over de wedstrijd en de Amsterdamsen kwamen zelden voor het domein van Keepster Josine Koning. Wel opvallend dat de ruim gegeven strafcorners niet werden benut. Veelvoudig International Maartje Paumen was het die op de valreep voor rust de zevende strafcorner wel wist te verzilveren: 2-0.


Pijn
In het heerlijke zonnetje met het gezicht op de gloednieuwe tribune (ruim 2000 zitplaatsen) werd het een makkelijke zege vond ook Veghelse Joosje Burg: "Dat klopt. Uit hadden we ook al met ruime cijfers gewonnen. Hurley is over het algemeen een goede ploeg, maar ja 5-1 dan blijkt dat we toch wel een stukje beter zijn." Na rust brachten Van de Assem, Vorstenbosch en icoon Paumen 5-0 op de borden. Tess van Ramshorst mocht de pijn van de Amsterdamsen wat verzachten met haar treffer naar 5-1. Burg kreeg nog een bal tegen haar hoofd, maar dat viel gelukkig mee en kon de Veghelse de partij gewoon uitspelen.



Hockey icoon Maartje Paumen met 131 interlands en goud op de Olympische spelen van Beijing

Elke meter
Udense Maartje Krekelaar keek tevreden terug op het duel met Hurley: "We hebben vanaf moment één Hurley onder druk gezet. Met 50 procent inzet kan je niet hockeyen. Je moet altijd vol gaan,dat deden we vandaag ook en vochten voor elke meter." Krekelaar speelt in het Nederlands team en daar is ze best trots op: "Het eerste toernooi is de Champions Trophy in Londen. Wel leuk voor familie en vrienden om daar te gaan kijken. De afstand is niet te groot dus wie weet krijgen we daar nog veel steun." Het interview met Krekelaar en Burg word dinsdagmorgen tussen 07.00 – 09.00 uur uitgezonden in het programma wakker worden met SkyLine en later hier onder dit artikel.

Gesprek met Joosje Burg en Maartje Krekelaar op SkyLine rtv 
Beluister hier het fragment

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant