Skunk op de drempel van een kampioenschap (Foto's Theo de Vrede)
Skunk op de drempel van een kampioenschap (Foto's Theo de Vrede) Skunk op de drempel van een kampioenschap (Foto's Theo de Vrede)

Kampioenschap Skunk gloort

Sport 26 keer gelezen

VEGHEL – Alleen vijfpunters zijn een garantie voor een eventueel kampioenschap. Met die wetenschap moesten de Veghelse heren aantreden tegen het fysiek sterke Ledub uit Budel. Het werd een paar maal spannend, maar Skunk wist steeds aan het langste eind te trekken. Setstanden: 25-21, 26-24, 25-12, 25-18

In een goed gevulde sporthal de Bunders begonnen de Veghelaren wat slapjes aan de wedstrijd. aanvallen werden onnodig uitgeslagen en blokkades werd niet goed gezet. Ledub nam overtuigend een voorsprong en wist Skunk goed onder druk te houden. De Veghelaren schakelden een versnelling hoger en konden de achterstand ombuigen naar een eerste setwinst. Set twee speelde zowel Skunk als Ledub een sterk spelletje. Skunk kon aan het eind van deze spannende set door enkele blokkades deze set toch pakken. Set drie en vier werd Ledub overklast en de Budelnaren konden slechts gelaten de nederlaag tot zich laten komen.

Concurrent Hands-up verloor twee punten waardoor Skunk met nog één wedstrijd te gaan nu drie punten voorstaat. Komende week zijn twee sets voldoende om het kampioenschap te pakken en voor het tweede jaar op rij te promoveren. Dat moet zaterdag om 17.00 uur gaan gebeuren tegen Weert. Plaats van handeling is sporthal "Aan de Bron" in Weert.