GEGE Attacus sleept zege weg uit Noordwijk

Sport 143 keer gelezen

NOORDWIJK – Twee behoorlijke aderlatingen voor coach Paul van Asseldonk. Twee driepunten kanjers te noemen Kai Tholen en Mark Bevers moesten respectievelijk wegens blessure en werk verstek laten gaan. Jeroen van de Pas werd opgeroepen nam aanvankelijk op de spelersbank plaats.

De Veghelaren startte sterk tegen MSV. Met drives van Van Hoorn en schoten van Hoekema, brachten MSV in de problemen. Ook een steeds beter spelende Willem Koolmees zette de tegenstander aan tot het maken van fouten. De Noordwijkers kregen zelfs 2 technische fouten kort voor het rustsignaal dat met 26-44 inging.

Jeroen van de Pas
Veel onnodige fouten bij de Veghellaren deden de voorsprong slinken. Bij MSV werd captain van Leeuwen in stelling gezet en hij bracht MSV met zijn snelle en zuivere schoten terug in de wedstrijd, 48-54. In het laatste kwart werd hij beter aan banden gelegd, al waren daar soms 3 mensen voor nodig. En juist op dat moment is good-old Jeroen van de Pas, die GEGE-Attacus het laatste zetje gaf naar de overwinning. Met een paar drietjes breekt hij het verzet van de Noordwijkse ploeg. En als 1 minuut voor tijd Van Leeuwen wordt gewisseld, sleept GEGE-Attacus de overwinning naar zich toe, 58-70.

Scores
Hoekema            - 17 punten

Van Hoorn          - 17 punten

Van de Pas          - 12 punten

Koolmees            - 11 punten

As zaterdag speelt GEGE-ATTACUS om 20:00 uur in het Zwijsencollege tegen River Trotters.
Dan worden ook de definitieve tegenstanders in de play-offs bekend, BV Groningen of Trajanum uit Nijmegen.