Dokter van Bernhoven: voet- en enkelproblemen

Algemeen 515 keer gelezen

VEGHEL | Op woensdag 18 mei komt Bernhoven weer naar de regio. Orthopedisch chirurgen Perry Jaspers en Paul Werner spreken over voet- en enkelproblemen. Dat gebeurt in De Watersteeg, Reigerdonk 37, Veghel.

Voet- en enkelproblemen komen onder de bevolking veel voor. Ze veroorzaken veel alledaagse klachten maar kunnen in sommige gevallen ook invaliderend zijn. Gelukkig kunnen deze met de juiste kennis en kunde goed worden verholpen. Voorbeelden van veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld: de hamerteen; hierbij is sprake van een afwijkende stand van de teen. Het teengewricht is zodanig verbogen dat de teen krom staat, de zogenoemde hamervorm. Ook bij de hallux valgus is sprake van een standsafwijking, maar dan van de grote teen. Hallux valgus is -meestal bij vrouwen- bekend als een uitstekende knobbel aan de buitenkant van de grote teen. Andere problemen in het gebied van de voet en enkel kunnen zijn instabiliteit, standsafwijkingen en slijtage van de gewrichten, veelal als gevolg van artrose. Ook sportletsels kunnen nare gevolgen hebben voor voet en enkel.
Als er vanuit de orthopedie een diagnose is gesteld, zijn er vervolgens veel behandelmogelijkheden. In veel gevallen zal de orthopedisch chirurg niet direct opereren. Vaak wordt geprobeerd klachten op te heffen of te verlichten met behulp van fysiotherapie, pijnstillende medicatie, injectietherapie of aangepast schoeisel. Anderzijds kan er in sommige gevallen beter wel voor een operatieve behandeling gekozen worden.
Orthopedisch chirurgen Perry Jaspers en Paul Werner zijn gespecialiseerd in voet- en enkelproblematiek. Beiden informeren de bezoeker tijdens deze avond over veel voorkomende problemen en de mogelijke behandelingen. Overigens bereidt de vakgroep orthopedie van Bernhoven op dit moment een speciaal spreekuur voor waar mensen specifiek met voet- en enkelproblemen terecht kunnen. De avond in Veghel begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. (Zaal open vanaf 19.00 uur). Toegang gratis, aanmelden is verplicht en kan via 0413 – 40 29 00, of door het aanmeldformulier in te vullen op www.bernhoven.nl/aanmelden-dod

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant