Koningsdag wordt woensdag weer flink gevierd in Uden.
Koningsdag wordt woensdag weer flink gevierd in Uden.

Koningsdag groots gevierd in Uden: hier een overzicht van de activiteiten

Algemeen 1.017 keer gelezen

UDEN | Koningsdag wordt ook dit jaar weer groots gevierd in Uden. Het thema is dit jaar 'circus'. Hier een overzicht van de activiteiten op woensdag 27 april.

Bij het gemeentehuis is van 9.00 tot 11.00 uur een officieel programma. De vlag wordt gehesen door de burgemeester samen met de gildes Sint Barbara en Sint Lucia en onder de muzikale begeleiding van de harmonie De Eendracht.

Vrijmarkt
Daarnaast is er in het centrum van 7.00 tot 16.00 uur een kleedjesmarkt, een leuke vrijmarkt waar van allerlei spullen worden verkocht. Al jaren een leuke traditie in Uden. Er worden spullen verkocht op de Markt, de Nieuwe Markt, een gedeelte van de Pastoor Spieringsstraat en tussen het Brabantplein en het Mondriaanplein.

Kinderkoningsfeest
De kleine oranjefans kunnen van 11.00 tot 14.00 uur terecht in Markant voor het Kinderkoningsfeest. De jongste kinderen kunnen een stempelkaart halen en een route volgen en ondertussen aan heel veel leuke activiteiten deelnemen zoals een kroontje maken, eierkoeken versieren, een kapla bouwen of een glittertattoo laten zetten.

Circus workshop
Op de Markt is er van 11.00 tot 16.00 uur een circus workshop. Kinderen kunnen gezellig meedoen! Er kan onder andere gejongleerd worden en er staat een springkussen.

Muziek
Ook bij Ons Caffeej en 't Stulpke is het feest. Van 14.00 tot 18.00 uur is er een optreden van DOB en is er een open podium. Amateurs krijgen daar dus de gelegenheid om te laten zien én horen wat zij in huis hebben. Om 18.00 uur is het de beurt aan 'FF Dimmen'. Mensen kunnen droog staan, er is verwarming en de entree is gratis. 

Bij de Preek is er van 17.00 tot 21.00 uur Party @ Horeca Boulevard.

Ballonnenwedstrijd
Er is live muziek op het Brabantplein van 13.00 tot 17.00 uur. Om 14.30 uur is er daar ook een ballonnenwedstrijd met een verrassing.

Liederentafel
Bij Eigen Herd is er om 20.00 uur een Koninklijke Liederentafel. Bezoekers worden uitgenodigd om in het oranje te komen. Ook de zaal wordt sfeervol versierd. De entree is gratis. Iedereen is welkom om mee te zingen of te genieten van de muziek.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant