De Ekoplazaloop. (Foto: Tineke Vonk)
De Ekoplazaloop. (Foto: Tineke Vonk)

Ekoplazaloop in Uden: Run en Fun voor hele gezin

Algemeen 108 keer gelezen

UDEN | De Udense Markt vormt zondag 18 september opnieuw het decor voor de Ekoplazaloop. Het hardloop- en wandelevenement concentreert zich net als vorig jaar in het centrum van Uden. De inschrijving voor de verschillende hardlooponderdelen voor jong en oud is inmiddels geopend. Aanmelden voor één van de wandelafstanden (10 of 20 kilometer) is op een later tijdstip mogelijk.

Of je nu recreant of licentiehouder bent, liefhebber of gevorderde: iedereen kan op zondag 18 september welkom op de Udense Markt bij deelnemen aan de Ekoplazaloop. Lopers kunnen kiezen tussen 5, 10 en 21,1 kilometer. Start en finish van alle onderdelen is op de Markt.

Centrum Uden
Het parcours voor de 5 en 10 kilometer is vijf kilometer lang en voert de lopers via de Markt door de wijken rondom het Udense centrum. Ook de fietsbrug die over de A50 ligt, is opgenomen in de route. Deelnemers aan de halve marathon leggen een andere route af. Zij lopen twee rondes van 10.55 kilometer. Met behulp van chiptiming worden de tijden van alle deelnemers bijgehouden.

Business Run
Voor bedrijven-, vrienden- en familieteams is er de Business Run: een estafetteloop waarbij ieder team bestaat uit 3 lopers die elk een ronde van 5 kilometer voor hun rekening nemen. Teams kunnen bestaan uit enkel mannen of vrouwen, maar mogen ook een mix vormen.

Kidsrun
Wandelaars kunnen kiezen voor tochten met afstanden van 10 of 20 kilometer die hen een mooi stukje Uden laten zien. Kinderen kunnen zich inschrijven voor de Kidsrun, waarbij de deelnemers tegen kinderen uit hun eigen leeftijdscategorie strijden en rondjes om de Markt lopen.

De Markt is tijdens de Ekoplazaloop hét middenterrein vol entertainment. Bedrijven en verenigingen presenteren zich in pagodetenten, er is een podium waar optredens plaatsvinden en mensen kunnen genieten van een 100% biologisch pastabuffet.

Kortom: de Ekoplazaloop wordt een feest dat je zeker niet mag missen. Schrijf je dus snel in via www.ekoplazaloop.nl. Volg deze website of de Facebookpagina www.facebook.com/ekoplazaloop voor de laatste updates.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant