HRC'27 kan dit seizoen de middenmoot niet ontstijgen. (archieffoto: Voetbal-shoot.nl)
HRC'27 kan dit seizoen de middenmoot niet ontstijgen. (archieffoto: Voetbal-shoot.nl)

HRC'27-captain Joep Zwart: 'Kleine selectie speelt ons parten'

Voetbal 133 keer gelezen

AFFERDEN | Na twee topseizoenen onder Michel van de Venn lukt het HRC'27 dit jaar niet om boven de grijze middenmoot uit te stijgen. De huidige hoofdtrainer Jeroen Tax vertrekt aan het einde van het seizoen, maar het is volgens aanvoerder Joep Zwart met name de smalle selectie die de club uit Afferden parten speelt. Zwart: "Blessures en schorsingen kunnen we maar moeilijk opvangen."

Door Rein Verweijen

Typerend voor de situatie waarin HRC'27 verkeert, is de keeperstombola die deze zomer op sportpark De Alverman werd ingezet. Eerste doelman Luuk Cremers vertrok naar VIOS'38 uit Beugen en door blessures bij zijn beoogde opvolger, de pas 17-jarige Mike Sanders, moest er zelfs worden gezocht naar een derde en vierde keus. "De doelman van het derde heeft een aantal wedstrijden gekeept en zelfs onze spits, die normaal onze goals maakt, heeft nog een keer in de goal gestaan", vertelt Zwart. Er snel aan toevoegend: "Die wedstrijd hebben we trouwens wel gewonnen."

Voldoende groei
Naast Cremers vertrokken met Thijs Custers en Nils Derks bovendien nog twee basisspelers uit Afferden. Zij gingen hun trainer Michel van de Venn achterna naar vierdeklasser Achatates. Daardoor is de spoeling erg dun geworden bij de huidige nummer zeven van de vijfde klasse G. "De eerste elf zijn prima en de nummers twaalf, dertien en veertien ook nog wel, maar daarna komen we echt in de problemen." De aanvoerder hoopt daarom voor komend seizoen op versterking vanuit de A1. "Onze jeugd speelt samen met Siebengewald. In de A spelen vier jongens uit Afferden. Het zou mooi zijn als daar wat tussen zit. Aan de andere kant hebben we al een erg jong team waar volgens mij nog voldoende groei inzit", blijft Zwart vol vertrouwen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant