UDI'19 Beter Bed voorzitter Paul Rüpp (Foto Peter Kuijpers)
UDI'19 Beter Bed voorzitter Paul Rüpp (Foto Peter Kuijpers) UDI'19 Beter Bed voorzitter Paul Rüpp (Foto Peter Kuijpers)

Geen training op Parkzicht (dinsdag) vanavond want spelers UDI'19 willen weer uitleg

Voetbal 124 keer gelezen

UDEN | De laatste weken is er onduidelijkheid/onrust ontstaan binnen UDI'19 betreffende de technische gang van zaken rondom het eerste elftal richting het volgende seizoen. Het bestuur heeft daar vandaag ook een bericht over op de eigen website gezet (zie onder dit stukje). Het stoppen van de TC-leden Mario Boselie en Richard van den Boogaard en de assistent-trainers John-Paul Willems en Jorus van Lanen heeft hier direct of indirect mee te maken. Vorige week donderdag was er een gesprek tussen een ongeruste spelersgroep en het bestuur en de uitkomst leek positief te zijn.

De laatste dagen is er echter blijkbaar toch weer verschil van inzicht ontstaan want vanavond, dinsdag, werd er niet getraind door de A-selectie. Men wilde eerst opnieuw uitleg.

Hieronder het bericht van het bestuur van UDI'19, vanmiddag geplaatst op de eigen website, wat dus de spelers weer aanleiding gaf tot een nieuw overleg en de training niet doorging:

Misverstanden

De afgelopen periode is het in en rondom de selectie van het eerste elftal onrustig geweest. Dat ging met name over de wijze hoe en waarom spelers wel of niet aangetrokken moesten worden voor het nieuwe seizoen. Daar zijn fouten bij gemaakt die voornamelijk in de communicatieve sfeer hebben gelegen.

Door het hele gedoe hebben Richard van den Boogaard en John Paul Willems een stap terug gedaan uit de Technische Commissie. Voorzitter Paul Rüpp heeft daarbij eerder aangegeven dat verantwoordelijkheden overschreden zijn. 

Maandagavond jl. ( 25 april) hebben Rüpp, Van den Boogaard en Willems om de tafel gezeten en openhartig met elkaar gesproken. Geconstateerd is dat beide zijden, bestuursleden en leden van de technische commissie, steken hebben laten vallen. Er is veel geleerd en eenieder heeft aangegeven dat voor het volgende seizoen een strakker draaiboek gehanteerd dient te worden met daarin helder beschreven wie verantwoordelijk is voor het budget en wie voor de technische beoordeling van spelers. Het gesprek is in goede sfeer verlopen en van beide kanten is excuses aangeboden voor een aantal zaken.

Voorzitter Rüpp constateerde dat beide leden grote verdiensten voor UDI'19 hebben en dat het zonde zou zijn als zij nu zouden afhaken. Van den Boogaard en Willems beraden zich nu en blijven vooralsnog even in de luwte. Rüpp hoopt dat de gelederen binnen de club zich weer sluiten en dat alle focus gericht wordt op het behalen van de nacompetitie en de beker. De voortekenen zijn niet ongunstig.

Het bestuur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant