Ruud Vermeer, trainer van Boekel Sport (Foto's Peter Kuijpers)
Ruud Vermeer, trainer van Boekel Sport (Foto's Peter Kuijpers) Ruud Vermeer, trainer van Boekel Sport (Foto's Peter Kuijpers)

3D: Verlies Rhode bij Stormvogels'28 is 'linke soep'

Voetbal 317 keer gelezen

Flinke kluif wordt Stormvogels'28 voor Rhode, maar niets is onmogelijk. Zondag kunnen we vermoedelijk de eerste degradant(en) noteren. Het kan ook zo zijn als Rhode wint, DAW verliest en Margriet verspeelt punten dat de kampioenskar naar buiten kan in Sint Oedenrode. Maar ja, 'als' dat blijft toch een gehaat en verboden woord in voetbal. Foei toch!

Door: Peter Kuijpers

Kampioenskandidaat nummer één Rhode maakte zondag een uitglijder thuis tegen Boekel Sport. Misschien moeten we de credits ook aan het elftal van Boekel Sport-trainer Ruud Vermeer geven. Hij loodste het team toch uit de behoorlijk zware depressie waarin zijn ploeg zich bevond. Dat los je niet even op met een paar antidepressivas of TCA's, daar komt meer bij kijken.

Ruud Vermeer
Het is wel typisch dat Boekel Sport dit seizoen zes punten heeft gehaald tegen Rhode.  Vermeer: "We hebben een slechte fase gekend na de winterstop voor wat betreft punten pakken en goed voetballen. Dit is al eerder ter sprake gekomen. De laatste weken zijn we ondanks dat hard blijven werken, hebben lekker getraind en pikken de jongens dit aardig op tijdens de laatste wedstrijden. Dat siert de groep en zegt iets over Boekel Sport. Rustig blijven en met de juiste instelling en werklust terug knokken. Afgelopen zondag tegen Rhode zeker op basis van de eerst helft een verdiende overwinning in mijn ogen. Aanstaande zondag is Avesteyn een lastige klus. Ook zondag is een juiste instelling vereist om de wedstrijd te kunnen winnen. We kunnen van de bovenste winnen en soms ook van de mindere ploegen verliezen is al wel gebleken dit seizoen. Deze week even kijken wie er allemaal fit zijn, want de laatste weken hebben we toch ook wel wat probleempjes met fitheid hier en daar. Gelukkig hebben we een brede groep en kunnen we dit aardig opvangen", aldus een bevlogen Boekel Sport trainer.

DAW – Vitesse'08
Met al een periodetitel in de knip ligt de focus bij DAW puur op Rhode. Bovendien houdt het de groep van trainer Rob van der Ven scherp voor de nacompetitie. Van der Ven: "Na winst van de tweede periode hebben we steeds gezegd dat we graag zo lang mogelijk mee willen doen. Het is natuurlijk leuk dat we drie wedstrijden voor het einde nog steeds een rol spelen. Dat we in de laatste wedstrijden ook nog eens tegen Rhode en Margriet spelen, maakt het alleen maar interessanter. Voor nu is het zaak om ons volledig te richten op Vitesse '08. Een zeer lastige tegenstander die kan beschikken over misschien wel twee van de beste aanvallers uit deze klasse. Een mooie uitdaging om ook tegen hen wederom de nul te houden (reeds elf keer dit seizoen). Vaak worden onze A-junioren geroemd, maar de organisatie neergezet door de wat meer ervaren spelers mag ook wel eens benadrukt worden.(bij dezen gebeurd Rob red.PK) We willen graag zo hoog mogelijk eindigen en gezien het geringe verschil met de ploegen onder ons, kunnen we de punten  dan ook goed gebruiken." Souifiane Dada en Safa Kizir  van Vitesse'08,  hier bedoeld door de DAW-trainer, zijn (mits niet geschorst) soms van buitencategorie.



Rob van der Ven, credits naar zijn laatste linie (Foto's Peter Kuijpers)

FC Uden – Margriet
Heerlijke aankondiging van dit mooie duel. Echter alleen voor Margriet belangrijk. Het team van trainer Arian Meeuwsen doet nog volop mee voor periode-3 waar Avanti'31 twee punten voor staat op Margriet en vier op Stormvogels'28. Johan van Osch trainer FC Uden: "Voor ons staat er inderdaad minder op het spel dan voor Margriet. Wij willen het seizoen met een goed gevoel proberen af te sluiten. De dikke overwinning uit bij Stormvogels zegt genoeg over de kwaliteiten van onze groep. Jammer dat dit niet iedere wedstrijd geëtaleerd wordt. Nu moet ik de scheidsrechter van afgelopen zondag een compliment maken want hij had het lef om eindelijk eens wél bij de allereerste overtreding op te treden tegen het moedwillig uit de wedstrijd willen schoppen van een van onze spelers. Vaak zijn de aanvallers vogelvrij verklaard maar nu eens een keer niet en dan zie je dat de schoonheid van het voetbal het wint van de lompe krachten en ridicule opdrachten die spelers meekrijgen. Hiermee wil ik Stormvogels niet te kort te doen want die hebben een aantal leuke spelers in hun selectie die op een hoger niveau niet zouden misstaan. Zondag mogen we Margriet ontvangen en inderdaad ken ik het gros van hun spelers (en gehele club entourage) enigszins. Het zijn altijd leuke en enerverende wedstrijden waarbij we behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn denk ik. Mijn verwachting is dat het een open wedstrijd gaat worden met twee voetballende ploegen die beiden strijden voor de overwinning." Klare taal van de FC Uden trainer.



Martijn Kuijpers, aanwinst voor Margriet

Volkel – Hapse Boys
De club van de Eeuwsels presteert de laatste wedstrijden weer naar behoren. De club wil hoog  eindigen om misschien in de ultieme fase nog een prijsje te pakken. William van der Steen trainer van Volkel: "Voor ons zaak om komende twee thuiswedstrijden tegen Hapse boys en stormvogels'28 te winnen, daarna kunnen we kijken waar we staan en misschien als hoogste in de stand de periode van de kampioen kunnen overnemen. Laten we maar eens beginnen met aanstaande zondag Hapse boys, dat zal lastig genoeg worden. Ik verwacht dat we op Bart hoefnagel na vrij compleet kunnen starten, de overwinningen van de laatste weken geven vertrouwen om het seizoen goed af te sluiten." Hapse Boys dat met verlies definitief gedegradeerd is.



Trainer William van der Steen wil nog graag naar de nacompetitie

Stormvogels'28 – Rhode
Het team van Stormvogels'28 trainer Jord Roos zal als geen ander willen herstellen van de fixe vernedering die het team te slikken kreeg zondag. Een 2-7 nederlaag tegen FC Uden gaat je niet in de bekende koude kleren zitten. Rhode is koploper en kon de nederlaag zondag thuis tegen Boekel Sport hebben. Zondag echter is winst een must anders komt de concurrentie wel heel erg dichtbij. Met een week later de uitreis naar DAW in het verschiet is dus een overwinning belangrijk. Dé vraag luidt dan: in hoeverre is Stormvogels'28 hersteld? We gaan het zondag zien in Siebengewald.

Avanti'31 – Nooit Gedacht
De ploeg van Avanti'31 trainer Ronny Everaerts is nog volop in de race voor periode-3. Nooit Gedacht probeert in vorm en heel te blijven liefst kaartenvrij. Voor de Geffenaren wacht de nacompetitie om zich in de derde klasse te handhaven. Een weinig spectaculair voorafje, maar het is niet anders. Avanti'31 loopt nog één wedstrijd achter en wel het duel uit naar Stormvogels dat volgende week donderdag 5 mei zal worden ingehaald. Niet van belang voor periode-3, maar uit periode-2 waar DAW al met die prijs ging lopen. Everaerts: "Het einde van de competitie komt in zicht. We gaan de laatste wedstrijden vol voor de winst. Zondag stonden we al prima tegen Margriet na de vele missers in onze wedstrijd tegen Vitesse'08. We moeten geconcentreerd blijven binnen aanvallen en verdedigen."

Nulandia – Vianen Vooruit volgt later

Programma derde klasse D:
-Avanti'31-Nooit Gedacht
-Boekel Sport-Avesteyn
-DAW-Vitesse'08
-FC Uden -Margriet
-Nulandia-Vianen Vooruit
-Volkel-Hapse Boys
-Stormvogels'28-Rhode

Stand periode-3
1-Avanti'31-6-14-(14-6)
2-Margriet-6-12-(14-7)
3-Rhode (winnaar per.-1)-6-10-(14-9)
4-Stormvogels'28-6-10-(11-11)
5-FC Uden-6-9-(14-10)

Stand derde klasse D: 
1-Rhode-23-46
2-DAW-23-41
3-Margriet-23-40
4-Volkel-23-38
5-Avanti'31-22-36
6-Stormvogels-22-36
7-Nulandia-23-36
8-Boekel Sport-23-36
9-Vitesse'08-23-35
10-FC Uden-23-34
11-Nooit Gedacht-23-22
12-Vianen Vooruit-23-17
13-Avesteyn -23-12
14-Hapse Boys-23-10

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant