Ton Berens, trainer van Nulandia (Foto's Peter Kuijpers)
Ton Berens, trainer van Nulandia (Foto's Peter Kuijpers) Ton Berens, trainer van Nulandia (Foto's Peter Kuijpers)

Ton Berens: 'We zijn te weinig resoluut en meedogenloos'

Voetbal 158 keer gelezen


NULAND – Nulandia zakte zondag in Haps op Sportpark De Berkte lelijk door de ondergrens. Een grote teleurstelling weet trainer Ton Berens ons te melden. Het was na Margriet (1-0) de tweede zege van het dappere Hapse Boys die de tweede victorie als een kampioenschap vierden. Het kenmerkt een beetje het verhaal van Nulandia deze competitie: gevuld met pieken en dalen.

Door: Peter Kuijpers

Trainer Ton Berens neemt na drie seizoenen afscheid bij Nulandia. Hij wordt opgevolgd door  Koen Wissing uit Schijndel. Na Hans van Es, Gaby Kuijpers, Ad Peters en Maarten van Vugt (in random volgorde) als trainers van de laatste decennia. Momenteel is de ploeg thans een redelijke middenmoter na degradatie twee jaar geleden uit de tweede klasse Zuid-1. Nulandia dat rond de jaren 2010 ooit eerste klas speelde. Zoete en mooie herinneringen die gekoesterd worden in Nuland, dat zeker.

Keeper
Zondag zag trainer Berens weer een van de mindere wedstrijden van zijn team. Verlies bij Hapse Boys en dat deed pijn. Berens: "Dat was inderdaad een enorme domper en teleurstelling afgelopen zondag. We zijn veel en veel teveel meegegaan in hun spel en dan leg je het af. Wij waren ook niet bij machten om dat te veranderen tijdens de wedstrijd. Na rust was het iets beter door wat omzettingen, maar dan zit je inmiddels al een tijdlang niet goed in de wedstrijd en dan is het lastig om het tij nog te keren. Bovendien zie je vaak dat als je niet goed aan de wedstrijd begint, dat je dan in een fase, dat het wel iets beter gaat, het ook niet meer lukt. Het niet meer voor elkaar krijgt je weinige kansen te verzilveren. Vaak zit er dan ergens weer een voet tussen of redde in dit geval hun keeper een aantal malen goed."

Periodewinnaars
Waar ligt het aan? Berens vervolgt: "We zijn momenteel zowel in defensief als in aanvallend opzicht niet resoluut en meedogenloos genoeg. Zondag grepen we niet goed in bij de tegengoal. Het kost ons teveel moeite om de kansjes die we krijgen te benutten, dan is het lastig om resultaat te halen." Wat zijn nu nog de mogelijkheden. De tijd dringt en na zondag nog twee wedstrijden. "Als je het over je mogelijkheden hebt dan kunnen we ons alleen nog richten op plek twee of mogelijk drie dat ligt ook een beetje aan de kampioen en de eindrangschikking van de periodewinnaars, maar dat het lastig wordt dat moge duidelijk zijn."

Negen punten
Nulandia behaalde uit de laatste drie wedstrijden slechts één punt. Door deze resultaten kwamen Vitesse'08, FC Uden en Boekel Sport dichterbij. "Er staan ook ook nog eens vier teams boven ons die ook nog niets tastbaars hebben en nog allemaal wat te winnen en te verliezen hebben. We zullen het gewoon in alle opzichten beter moeten doen dan de afgelopen wedstrijd(en) willen we ergens aanspraak op kunnen maken. We hebben niets meer in eigen hand, maar ik denk dat het nog steeds kan dan moet je wel negen punten halen uit de laatste drie wedstrijden en mag je niets meer laten liggen. Benieuwd of we dat na de domper van afgelopen zondag nog op kunnen brengen", een zin met een duidelijke boodschap van de Nulandia trainer.

Niet makkelijk
Negen punten om te beginnen zondag thuis tegen Vianen Vooruit. "We zijn zondag niet compleet maar dat zijn we al van voor de winterstop niet meer en daar zullen onze tegenstanders ook mee te maken hebben. Dat mag  dus geen enkel excuus zijn. Het zal zondag tegen Vianen Vooruit wederom niet gemakkelijk zijn maar we hebben geen keus, alleen de winst telt." Nulandia speelt daarna nog thuis tegen Avesteyn en uit naar Nooit Gedacht.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant