Talent voldoende voorhanden in Erp met Max de Jong (Foto Peter Kuijpers)
Talent voldoende voorhanden in Erp met Max de Jong (Foto Peter Kuijpers) Talent voldoende voorhanden in Erp met Max de Jong (Foto Peter Kuijpers)

2H: Erp – Volharding zinderend affiche

Voetbal 278 keer gelezen

Nog drie wedstrijden resten ons van het einde van deze competitie. De spanning loopt op en wie verliest dreigt weg te vallen. Erp kan bij winst de kop overnemen van Volharding. Maar andersom is die kop steriel in handen bij de ploeg uit Vierlingsbeek, die schimmig over de schouder kijken wat EVVC bij ODC gaat doen. Heeswijk treft thuis Mierlo Hout dat op twee paarden gokt: Periode-3 en zich vrij spelen voor nacompetitie. Venhorst gaat naar Helvoirt dat op alle fronten lijkt uitgeschakeld.

Door: Peter Kuijpers

EVVC speelt uit bij SC Helmondia dat zich redelijk weggespeeld heeft bij de onderste vier. Voor de zekerheid zou winst op EVVC dubbele zekerheid bieden. De ploeg uit Vinkel is na het behalen van de periode een beetje in de versukkeling geraakt. Blessures, met een belangrijke die van Gerwin van den Boom. De club wil zich in vorm spelen voor de nacompetitie en dat is de target waarmee de reis zondag naar Helmond wordt aanvaard.

Helvoirt – Venhorst
Het verlies vorige week thuis tegen Mierlo Hout kwam de Venhorsters bijzonder slecht uit. Om bij te blijven is winst in Helvoirt bijna een must. Trainer Willem van der Burgt: "Toch wel verrassend dat Helvoirt al is uitgeschakeld voor de prijzen na hun goede eerste seizoenshelft. Na de winter zijn ze niet meer het ritme gekomen van voor de winterstop onder andere door blessures van bepalende spelers. Dan zie je meteen dat het dubbeltje net de verkeerde kant op valt in deze klasse met veel sterke ploegen. Maar het blijft natuurlijk nog steeds een pittige opgave om uit bij Helvoirt punten te halen, maar niets is onmogelijk en we gaan vol overgave de strijd aan elke week. De strijd onderin is nog lang niet beslist en zal tot de laatste speeldag spannend blijven."


Erp – Volharding
Dé topper van weekend, zondermeer. De Erpenaren behaalde zondag een knappe 0-3 zege op koploper Prinses Irene. Minpunt is dan natuurlijk de kaartenlast die Erp weer mee naar huis torste. Toon Barten (rood),Teun de Vocht en Dieuwe van der Heijden zijn zondag niet van de partij. Trainer André Cornelissen van Erp: "Weer een mooie finale. Denk dat Volharding de favoriet is voor deze clash. Volharding kan aantreden op volle oorlogssterkte, terwijl wij na de wedstrijd van zondag een aantal schorsingen hebben opgelopen. Volharding heeft uiteindelijk de meeste uitwedstrijden gewonnen dit seizoen in de tweede klasse. Extra bijkomstigheid voor mijn is dat waarschijnlijk vijf a zes spelers mee gaan doen die ook in mijn periode als trainer bij Volharding actief waren. Mooie uitdaging voor deze jongens. Wij zijn bezig aan een prima seizoen tot nu toe met Erp. Vooraf geloofde niemand in onze kansen maar we hebben laten zien waartoe wij in staat zijn."

Heeswijk – Sparta'25
De Laarbekers zijn volop in de race voor klassenbehoud. Het is een vijftal clubs te weten: ODC, Real Lunet, Venhorst en Best Vooruit die samen met de tegenstander van Heeswijk komende zondag uitgaan maken wie degradeert of zich meldt voor de nacompetitie. Trainer Marc van de Ven: "Van de laatste drie wedstrijden verwacht ik eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in de wedstrijd tegen Best Vooruit. We spelen nog tegen drie ploegen die moeten winnen om vanuit onderin enkele plaatsen te stijgen (Sparta'25, Venhorst en Real Lunet). Dat zijn wedstrijden waarbij veel strijd geleverd zal worden en het mooie voetbal ondergeschikt is aan het resultaat. Evenals onze tegenstanders dienen ook wij elke wedstrijd te winnen om nog ergens aanspraak op te maken. We gaan in alle wedstrijden dan ook voor de volle winst en mocht deze moeilijke opdracht worden bewerkstelligd, dan verwachten we een plaats in de nacompetitie te kunnen bemachtigen. Via de derde periode of via de ranglijst, dat is dan ook het doel van de laatste wedstrijden. Alleen volgens degene die hogere wiskunde hebben gestudeerd, zit er mathematisch nog een titel voor ons in. Dat hebben we niet in eigen hand en is dus eigenlijk een opdracht waar we ook niet bezig moeten zijn. Het enige wat we kunnen doen is onze wedstrijden zelf winnen en om half vijf kijken naar de andere uitslagen."


ODC – Prinses Irene
Dé vraag bij de getrouwen uit Nistelrode is ongetwijfeld hoe het team de klap van de nederlaag zondag tegen Erp heeft verwerkt? Prinses Irene toch als favoriet gestart zondag kreeg een aardige tik op de neus van het bezoekende Erp. ODC staat met de voeten nat net buiten de gevarenzone, maar het scheelt slechts twee puntjes met Sparta'25 dat elfde staat. Trainer John Meijs kan aan de Plantanenlaan in Boxtel een meer dan gemotiveerd ODC aan de aftrap verwachten. Meijs: "De uitslag afgelopen zondag was natuurlijk een tegenvaller. We hebben geprobeerd via onze normale manier van spelen tot resultaat te komen. Dit leek in eerste instantie goed te gaan ( veel balbezit en enkele kleine kansen ), maar naarmate de wedstrijd vorderde was de overtuiging bij Erp groter dan bij ons. Verder hebben we enkele individuele fouten gemaakt die afgestraft werden door Erp. Daardoor verloren we en staan weer met beide benen op de grond. Komende weken tegen ploegen die om lijfsbehoud vechten en dat worden dus geen gemakkelijke potjes, wat niet weg neemt dat er ook weer kansen zijn om punten te halen ( zoals elke week ). We blijven proberen om mee te doen voor de bovenste plaatsen wat toch leuker is dan naar onderen kijken. Wij gaan er nog een paar weken voor." Prinses Irene speelt volgende week uit naar Sparta'25 en ontmoet op de laatste competitiedag Volharding in Nistelrode.
 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant