Sportpark Molenbroek vormt zondag het sfeervolle decor voor het duel Gemert - Vlissingen
Sportpark Molenbroek vormt zondag het sfeervolle decor voor het duel Gemert - Vlissingen

Ineens kan Gemert zich al ruim op tijd veilig voetballen

Voetbal 311 keer gelezen

GEMERT| De supporters van Gemert vierden een fijnere koningsdag dan ze twee weken terug voor mogelijk konden houden. Donkere wolken hadden zich na het gelijke spel tegen sv TOP (1-1) boven het eerste team samengepakt immers. Het ontlopen van de nacompetitie zou heel erg lastig worden gezien de ranglijst, maar ook vanwege de heersende mineur. Achteraf gezien heeft men, gelukkig maar, ongelijk gekregen. 

Er bleek toch niet zoveel aan de hand te zijn met het elftal in combinatie met de technische staf. De klik was er nog, en ook het vertrouwen. Onder grote druk werd er met 2-1 van Deso gewonnen en afgelopen zondag moest Gestel er in eigen huis (1-2) aan geloven. Doordat de andere uitslagen ook nog eens gunstig uitvielen kan Gemert zich komende zondag zelfs al veilig voetballen. Een zege op Vlissingen volstaat om met daarna nog twee wedstrijden te gaan al verzekerd te zijn van een nieuwe plek in de Hoofdklasse B. 

Schorsingen

Maar goed. De wedstrijd is natuurlijk nog niet gewonnen. Vlissingen heeft aan het begin van het jaar laten zien over een aardige ploeg te beschikken maar na de puntenaftrek van de KNVB is er behoorlijk de klad in gekomen bij de Zeeuwen. Ze vechten echter nu voor de laatste kans dus een walk-over voor Gemert lijkt op voorhand uitgesloten. De Molenbroekers moeten het ook nog doen zonder de geschorste spelers Erik van Dijk en Jens Leijten. Daarnaast is nog niet iedereen okselfris uit de wedstrijd tegen Gestel gekomen. Het vertrouwen is echter weer gegroeid bij de Molenbroekers die afgelopen zondag ook gewoon een goede indruk maakten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant