De Abdijlaan is in de prijzen gevallen met het Klimaatstraatfeest.
De Abdijlaan is in de prijzen gevallen met het Klimaatstraatfeest.

Abdijlaan in Uden valt in de prijzen met Klimaatstraatfeest

Algemeen 80 keer gelezen

UDEN | De strijd is gestreden en de Abdijlaan te Uden is in het landelijke Klimaatstraatfeest geëindigd op de prachtige achtste plaats. Hiermee heeft de straat een cheque gewonnen ter waarde van 500 euro.

Vanaf de start, op de Dag van de Duurzaamheid 9 oktober 2015, ging de Abdijlaan te Uden fanatiek de strijd aan met ruim 300 straten. Samen energie besparen was het motto.

Kartrekker en bewoonster aan de Abdijlaan Angelika van Heulen vertelt: "Vanaf het moment dat ik hoorde van het initiatief van Woningcorporatie Area om met de huurders energie te besparen, was ik dol enthousiast. De combinatie met het Klimaatstraatfeest maakte het nog uitdagender. Je bespaart namelijk geld, maar het zorgt ook voor gezelligheid in de straat."

Resultaat
Ook energiecoaches Arie Abels en Annette Visser van Area is blij met het resultaat: "Area heeft een duidelijke duurzaamheidsvisie in de koers die ze vaart. En energieverbruik terugdringen en wonen betaalbaar houden horen daarbij. We hebben de deelnemende straten dan ook zo veel mogelijk geholpen. Zo hebben we Energieadvies gegeven aan de bewoners. Energieboxen en ledverlichting uitgedeeld, maar ook op aanvraag zonnepanelen geplaatst."

Etentje
Het enthousiasme heeft geresulteerd in het behalen van een mooie positie in de top tien. De bestemming van de cheque is duidelijk. Een etentje met de buren om de eer te vieren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant