Bas Gösgens (Foto: P. Kuijpers)
Bas Gösgens (Foto: P. Kuijpers)

Met winst op Gestel doet UDI'19 in meerdere opzichten goede zaken

Voetbal 185 keer gelezen

UDEN| UDI'19 is nog volop in de race om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Daarvoor heeft men zelfs twee ijzers in het vuur. De Parkzichters kunnen eventueel nog de derde periode winnen, men staat er aardig voor, maar ook kan er misschien via de vierde plaats op de ranglijst nog een play-off ticket verworven worden. Zondag komt met Gestel de nummer vijf op bezoek.

Door: Willy Rooyakkers

Indien de Udenaren van Gestel winnen dan doet men dus zowel goede zaken in de strijd om plek vier (die dan zeker is) als in 'the battle' om de periode. Grootste concurrenten wat dat betreft zijn EHC, Halsteren en Dosko. EHC heeft net als UDI'19 dertien uit zes maar eigenlijk zijn de Limburgers weer niet echt een concurrent omdat ze hoger op de reguliere ranglijst staan (overnemen periodes etc). Hoe dan ook is er de Parkzichters alles aan gelegen om zondag van Gestel te winnen en dat is op zich niet makkelijk want voetballen kunnen ze zeker in Eindhoven. 

Heenwedstrijd

De heenwedstrijd in Eindhoven betekende de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. UDI'19 won destijds in een spectaculair met 2-3 door een late goal van Sam Wassenberg. Gestel liet daarna in de competitie vaak goed voetbal zien maar morste soms ook punten. Afgelopen zondag verloor Gestel op eigen veld met 1-2 van Gemert waardoor men in Uden nu de laatste strohalm moet pakken richting vierde plek. Pikant is dat Rinke Pennings deze week juist bij UDI'19 tekende en het er lang naar uitzag dat ook Michel Leon-Payo volgend seizoen het mooie shirt van de tricolores zou gaan aantrekken. De Udenaren zagen hier echter op het laatste moment toch vanaf. Zoals we dinsdag al op deze plek schreven is het onrustig op Parkzicht omdat de spelers het niet eens zijn met de gang van zaken op technisch gebied. Het siert ze overigens dat ze niet willen dat alle details op straat gekwakt worden. De spelers houden wat dat betreft het belang van de club goed in het oog, men wil voor de prijzen gaan en daarbij ook het imago van de prachtige club UDI'19 bewaken. En dat willen scheidend coach Bas Gösgens en zijn loyale assistenten Jorus van Lanen en John-Paul Willems ook. Dat wil dus zeggen vol voor de nacompetitie gaan en straks in Nistelrode de districtsbeker winnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant