Erwin van Breugel informeert Mustafa Guler van Blauw Geel'38 (Foto's Peter Kuijpers)
Erwin van Breugel informeert Mustafa Guler van Blauw Geel'38 (Foto's Peter Kuijpers) Erwin van Breugel informeert Mustafa Guler van Blauw Geel'38 (Foto's Peter Kuijpers)

Blauw Geel'38 kan Dongen kampioen maken

Voetbal 543 keer gelezen

VEGHEL – In Dongen kan de deur van de schuur, waar de kampioenskar gestald is, op een kier. Je weet maar nooit wat voor gekke sprongen de Veghelaren gaan maken komende zondag in Hoensbroek. EHC is natuurlijk torenhoog favoriet laat dat duidelijk zijn, maar Blauw Geel'38 voetbalt nu eenmaal graag vanuit de omschakeling in uitwedstrijden. Voor de goede orde: Dongen moet dan wel winnen bij TOP.

Door: Peter Kuijpers

EHC gaat nog volop voor de winst in periode-3 waar het met UDI'19 nek-aan-nek gaat. Het komt erop neer dat EHC/Heuts zich zo goed als zeker plaatst voor de nacompetitie, ofwel als winnaar van de derde periode, ofwel als hoogst eindigende team in de eindstand zonder periode dat de periode van kampioen Dongen overneemt. Als UDI'19 periode-3 wint blijft EHC nog altijd de hoogste in de eindrangschikking en neemt dan de periode van aanstaande kampioen Dongen over. O.S.S.'20 zou ook nog hooggeplaatst kunnen worden, maar die zijn al winnaar van periode-2 en doen in dit geval niet mee. UDI'19 zou natuurlijk ook nog tweede kunnen worden, maar dan moet (we rekenen O.S.S.'20 weer niet mee) UDI'19 alles winnen en EHC nog alles verliezen. De winnaar van een periode speelt een dubbele wedstrijd voor een plek (of behoud) in de Topklasse (Derde divisie) Voor zover deze moeilijke materie met dank aan Fons Boekelder/Tiny Timmers.



Eerste wedstrijd tegen EHC in september 2015 in Veghel (1-2)

Kortgeding
Blauw Geel'38 staat voor een belangrijk slot van de competitie. De concurrentie onderin is moordend, maar voor Blauw Geel'38 niet ongunstig. De Veghelaren moeten nog vier punten halen uit drie wedstrijden. De Zeeuwse club Vlissingen eist, bij monde van voorzitter Rens Reijnierse, dat de KNVB de uitspraak tegen zijn club seponeert op basis van een procedurefout. "Stop ermee, dit verhaal klopt niet".zegt de preses van voetbalclub Vlissingen. Hij wil desnoods een kort geding aanspannen tegen de bond als de KNVB de straf, waaronder vier punten aftrek, niet seponeert. Dit meldt onder anderen omroep Zeeland. Mocht dat doorgaan dat zet dit de strijd om klassenbehoud behoorlijk op zijn kop.

Omschakeling
Blauw Geel'38 heeft handhaving nog volkomen in eigen hand. Het moet dan wel nog wat punten scoren, liefst zondag al in Hoensbroek tegen EHC. Een wedstrijd op gras en een team dat vol gaat voor periode-3, samen met UDI'19 die ieder 13 punten hebben. De Veghelaren zullen het op Sportpark De Dem moeten doen zonder Stijn de Looijer die zijn vierde gele kaart incasseerde thuis tegen UDI'19. Van Breugel: "Dat klopt, maar voor de rest is iedereen aan boord. Ik verwacht niet dat EHC vol voor de aanval kiest, dat zullen wij ook niet doen. De eerste wedstrijd van het seizoen verloren we thuis een beetje knullig tegen ze. Zondag staan er twee teams die beiden willen winnen. EHC heeft een zeer vaardig middenveld dat goed van pas komt bij de omschakeling. Daar moeten we zeer alert op zijn. Hoewel in de kern willen we zowel uit als thuis hetzelfde spelletje spelen. Uit bij O.S.S.'20 speelden we echt niet anders dan afgelopen week thuis tegen UDI'19 en dat gaat ons de laatste weken goed af." Scheidsrechter Benjamin Selier uit Amsterdam fluit om 14.30 uur voor het begin.

Programma Hoofdklasse B:
-DOSKO-DESO
-Gemert-Vlissingen
-UDI'10-Gestel
-Baronie-Groene Ster
-TOP-Dongen
-O.S.S.'20-Halsteren
-EHC-Blauw Geel'38

Stand Hoofdklasse B:
1-Dongen-23-54
2-EHC/Heuts-23-48
3-O.S.S.'20-23-45
4-UDI'19/Beter Bed-23-40
5-Gestel-23-34
6-Halsteren-23-31
7-Gemert-23-31
8-Blauw Geel'38-23-31
9-DOSKO-23-30
10-DESO-23-29
12-Vlissingen-23-26
11-Groene Ster-23-25
13-Baronie-23-18
14-TOP-23-7

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant