Sjors Hoekema oog in oog met Gronings beste man Junior Schmidt (Foto's Peter kuijpers)
Sjors Hoekema oog in oog met Gronings beste man Junior Schmidt (Foto's Peter kuijpers) Sjors Hoekema oog in oog met Gronings beste man Junior Schmidt (Foto's Peter kuijpers)

GEGE Attacus alleen in het eerste kwart beter

Sport 568 keer gelezen

VEGHEL – Veghelse basketbalclub Attacus opende furieus in de 'Final Four' tegen het bezoekende Groningen. Na de eerste tien minuten leidde Attacus zaterdag met 29-11. De velen getrouwen op de tribunes gingen er eens handenwrijvend goed voor zitten, maar kwamen bedrogen uit. Langzaam kwam Groningen als een diesel op stoom en finishte uiteindelijk met 60-71. Voor de 155 cm lange Junior Schmidt van Groningen stond geen maat en scoorde aan de lopende band.

Door: Peter Kuijpers

Het eerste kwart was een feest om naar te kijken. Met fraai spel en heel veel driepunters werden de bezoekers van het bekende kastje naar de muur gestuurd. Kaj van Hoorn was met onder anderen vier driepunters dik topscorer in het eerste kwart. Mark Bevers liep al vroeg tegen een 'P' aan en werd door coach Paul van Asseldonk even naar de bank gehaald. Het tweede kwart kenmerkte zich in het missen van vrije worpen. Bart van de Horst miste er vier en Willem Koolmees twee. Groningen trok hier moed uit en scoorde wel en wonnen het kwart met 19-23 wat een 48-34 stand gaf met de rust.

Bart van de Horst (12) met naast hem Mart Peter Hof (foto Peter Kuijpers)

In de tweede helft zakten de Veghelaren diep weg. Paul van Asseldonk: "Ik denk dat dit het slechtste kwart was wat ik hier heb meegemaakt als je maar twee punten scoort."  De voorsprong verdampte snel en Groningen pakte het kwart met 2-18 wat een 50-52 stand gaf aan het begin van het laatste kwart. Wie hoopte dat Attacus zou herstellen kwam bedrogen uit. Veel onnodig balverlies en een wegzakkend vertrouwen plaatste Groningen in een zetel. Met 60-71 ging de winst verdiend mee naar Groningen. Coach Paul van Asseldonk was teleurgesteld: "Vooral die elf punten verschil gaat ons hopelijk niet opbreken. We gaan keihard trainen deze week. We zijn zeker niet kansloos in Groningen dat hebben we in het eerste kwart laten zien." Maandag is de Attacus coach te horen in het programma wakker worden met SkyLine RTV tussen 07.00 en 09.00 uur.

De Italiaan Stefano di Lucente kijk over iedereen heen voor zijn afspeelmogelijkheid. Van de Hoorn(1) en Van de Horst (12) wachten af