Ook in 2014 kwamen de toerrijders in actie in Mill.
Ook in 2014 kwamen de toerrijders in actie in Mill.

Prominente rol toerrijders bij zevende Kasteelronde van Mill

Sport 67 keer gelezen

MILL | Bij de zevende Kasteelronde van Mill op zondag 22 mei is een prominente rol weggelegd voor de regionale toerfietsers. In 2014 was dat ook al het geval. Nu krijgen de toerrijders een nieuwe kans om zich in een wielerwedstrijd over 35 kilometer met elkaar te meten.

In het programma is deze zogenaamde 'Funklasse'-wedstrijd net voor de slotwedstrijd van de amateurs ingepland. Deelname staat open voor alle regionale toerrijders zonder wedstrijdlicentie. Het is een echte wedstrijd die wordt verreden onder de reglementen van de KNWU. Dit heeft tot gevolg dat niet mag worden gereden op een fiets met schijfremmen. Toerrenners die zich voor één dag een echte wielrenner willen wanen, dienen zich vooraf in te schrijven via onderstaande website. Het inschrijfgeld bedraagt 5,00 euro (inclusief KNWU-verzekering).
Het volledig programma van de zevende Kasteelronde van Mill luidt:
-11.30 uur: Masters 60+ (50 km);
-13.00 uur: Sportklasse (50 km);
-14.30 uur: Funklasse (35 km);
-15.45 uur: Amateurs (65 km).

Parcours
Start en finish zijn bij Grandcafé 't Lagerhuis aan de Beerseweg. Het 2,2 kilometer lange parcours loopt via de Groenedijk, Looierijweg, Brandsestraat, Voordijk en Kolkweg weer terug naar de Beerseweg in Mill. Het parcours zal voor al het verkeer worden afgesloten en de toegang is gratis. De organisatie is in handen van het comité Kasteelronde Mill, dat bestaat uit vertegenwoordigers van Wielerclub Mill en Wielervereniging De Maaskant. Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website www.kasteelrondemill.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant